CJ Cluj amână desființarea RAADPP Cluj și soarta celor 110 angajați

 

Consilierii județeni au amânat votul privind desființarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) Cluj.

 

Regia trebuie restructurată pentru că nu mai poate fi finanțată în mod legal de către Consiliul Județean Cluj. Dezbaterile consilierilor județeni au vizat soarta celor 110 angajați ai Regiei, care ar putea fi dați afară dacă se desființează regia.

 

Soluțiile ar fi transformarea RAADPP Cluj direcția subordonată CJ Cluj sau în societate. În aceste cazuri, salariile ar scădea considerabil. 

 

Directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram, a spus că regia merită o nouă șansă. ”Am reusit să facem licitația la IC Ponor și am făcut lictația și o vom duce la bun sfârșit. 

 

Noi ca regie nu am fost întrebați, nu au putut să aducem oferte cu ce dorim noi. Și noi suntem oameni și veneam cu încă patru variante de reorganizare. Le-am spus și la comisiile din CJ Cluj. 

 

Să spunem că vrem să fim societatea, direcție cu personalitate juridică sau direcție. Dvs puteați decide de doriți. Nu am fost întrebați. 

 

Nu țin la postul meu. Nu mă interesează postul meu. Când am venit anul trecut erau scandaluri. Anul trecut am asfaltat 50 de km și anul acest 60 de km. Am schimbat optica să avem asfaltări cu garanție mare.

 

Până peste o lună sau în septembrie să venim cu câteva variante ale noastre. Decât să murim, mai bine să murim pe semnătura noastră. Și unui om care are cancer îi dai o șansă. Da-ți-ne o șansă să murim pe mâna noastră”, a declarat directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram.

 

Pentru că aleșii județeni au motivat că nu s-a discutat suficient în privința desființării Regiei, presedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, a propus înființarea unei comisii din care să facă parte câte un reprezentant din fiecare partid, cei din aparatul de specialitate al RAADPP Cluj și experții CJ Cluj. Această comisie va decide soarta Regiei. 

 

S-a amânat votul până la finele lunii august, iar atunci să luăm o decizie. Dvs, consilierii județeni, vă asumați că în luna august se va lua o decizie. Eu nu voi face parte din comisie și l-am delegat pe domnul Vakar Istvan, vicepreședintele CJ Cluj, să fac parte din această comisie”, a spus Mihai Seplecan, președintele CJ Cluj.

 

Propunerea lui Mihai Seplecan a fost votată de consilierii județeni.

 

La votarea și discuțiile pe marginea acestui proiect au luat parte și mulți dintre angajații RAADPP Cluj.

Comentarii Facebook