Cîțu nu susține plafonarea prețurilor la alimentele de bază: „există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi”


Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că o eventuală plafonare a preţurilor la alimente presupune riscul de avea penurie şi de apariţie a cozilor.

Vreau să văd propunerea (n.r. de plafonare a preţurilor la alimente) cum este fundamentată. O să vină în coaliţie şi acolo vom lua o decizie. Până acum nu am văzut această propunere, dar exprim un punct de vedere al unui liberal şi al unui economist: atunci când plafonezi preţurile, există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi”, a afirmat Cîţu, marţi, la Senat, potrivit Agerpres.

Liberalii vor să reducă taxele „pentru toate produsele”?!

Întrebat de jurnaliști, dacă o scădere la zero a TVA pentru alimentele de bază ar putea fi luată în calcul, liderul PNL a subliniat: 

Noi ca liberali întotdeauna vom susţine un stat suplu, cu taxe cât mai mici. Avem un singur principiu de la care nu aş vrea să abdicăm. Acela de a reduce taxele pentru toate produsele. Deci, dacă găsim că este oportun pentru un produs, de ce nu ar fi oportun pentru toate produsele, nu doar pentru unul şi bineînţeles o reducere oriunde, oricând o reducere a impozitării”.

Comentarii Facebook