Cine răspunde pentru incidentul jenant din timpul discursului lui Zelenski. Deocamdată România nu și-a cerut scuze pentru traducerea deficitară


Preşedintele Ucrainei s-a adresat Parlamentului României imediat după masacarul de la Bucha. Deşi lucrurile au fost anunţate şi trebuiau pregătite, discursul lui Zelenski a fost o surpriză de proporţii jenante.

După ce a apărut în ecrane şi a început să vorbească, preşedintele Ucrainei nu s-a auzit deloc. Ulterior a început să se şi vadă prost. În cele din urmă a început să se audă, dar fără traducere.

Haos, nimeni nu înțelegea ce se întâmplă 

Câteva minute a fost haos, nimeni nu înţelegea nimic. Într-un final, a început să se audă traducerea. Totuşi există nişte întrebări: cine trebuia să se ocupe de chestiunile tehnice pentru ca lucrurile să meargă strună şi nu a făcut-o? Transmisiunea picase pe umerii Camerei Deputatilor, cine se face vinovat pentru acest eşec răsunător? Niciun ales nu a ieşit măcar cu scuze, dacă nu cu o explicaţie legată de acest moment.

Explicaţiile puţine pe care le-au dat cei din conducerea Parlamentului au fost de natură să arate că prima pauză în discurs a fost cauzată de partea ucraineană. Ar fi fost vorba de conexiunea dinspre Ucraina care nu era sincronizată cu cea din Parlament.

Nimeni nu și-a cerut scuze pentru traducerea deficitară din partea României

Partea a doua a discursului, atunci când traducerea a lipsit în totalitate din partea română, a fost vina celor din Palatul Parlamentului, deoarece nu s-a reuşit sincronizarea cu discursul preşedintelui ucrainean. Nici după ce s-a terminat discursul nu au venit cu o explicaţie clară cum a fost posibil aşa ceva, în condiţiile în care au făcut şi probe tehnice înainte de intervenţia lui Zelenski

Iată, totuşi că până în momentul de faţă nu există nici măcar o sancţiune la adresa celor din aparatul tehnic din Camera Deputaţilor, doar nişte vagi explicaţii, notează Antena3.


Comentarii Facebook