Miercuri 24 Aprilie

Cimitirul din Borhanci ar asigura nevoile Clujului timp de 50 de ani VIDEO

 

Cimitirul pe care Primăria vrea să îl amenajeze în Borhanci ar asigura nevoile orașului pentru următorii 50 de ani, a spus primarul Emil Boc, joi seara, în emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

După datele pe care le am la Primărie mai rezistăm vreo doi ani de zile cu cimitirul de pe Valea Chintăului și cu locurile pe care le avem în Mănăștur și prin centru. Am propus ca oameni să dezbată în viitor ca în Borhanci, acolo unde este și proiectul Casa Rom care nu s-a mai realizat și unde avem 11 hectare de teren ale noastre, plus ce mai rămâne de la Casa Rom avem aproape 40 de hectare, să punem în Planul Urbanistic General construcția unui nou cimitir, ca 50 de ani să ne asigure și să nu mai avem probleme în municipiu. 

 

Ar fi mai mare ca cimitiul Mănăștur, mai mare ca cimitirul central și asta ne-ar da posibilitatea de a face un cimitir așa cum e Cimitirul Central. Cu alei, cu spații verzi sau cum a fost inițial Cimitirul Central, pentru că acum a devenit destul de tixit în unele zone, dar cu o construcție arhitectonică de la început și care să aibă trasate niște lucruri, nu înghesuite cum sunt acum în Cimititul Central sau în Mănăștur”, a precizat Emil Boc.

 

Foto: Cimitirul Mănăștur (Arhivă)

Comentarii Facebook