Chiriasii din locuintele sociale cu datorii la intretinere vor fi evacuati de Primaria Cluj

Chiriasii din locuintele sociale ale Primariei Cluj, care inregistreaza timp de trei luni consecutiv datorii la chirie si la intretinere, vor fi evacuati.

 

Potrivit unei hotarari adoptate marti de Consiliul local, spatiile vor fi repartizate celor aflati pe liste de asteptare pentru o locuinta sociala. "S-a constatat ca exista un numar de chiriasi din locuintele aflate in patrimoniul Primariei care nu-si respecta prevederile contractuale referitor la plata chiriei si a cheltuielilor comune. Consiliul local a aprobat evacuarea persoanelor chiriase care, timp de trei luni consecutiv, au restante la chirie sau la cheltuielile comune", a declarat primarul Sorin Apostu.

 

Presedintii asociatiilor de proprietari vor fi obligati sa transmita trimestrial situatia restantierilor la Primarie.

 

In prezent, 34 de chiriasi au datorii mai vechi de trei luni. Chiria in locuintele sociale este de 34 de lei pe luna pentru o garsoniera si de 52 de lei pentru un apartament cu doua camere.

 

In locuintele sociale ale Primariei stau in prezent 1.700 de familii, in timp ce alte 2.000 de persoane sunt inscrise pe liste de asteptare.

Comentarii Facebook