Centura Valcele - Apahida s-a scumpit: de la 90 de milioane de euro in 2006, la 141 de milioane de euro in 2011 VIDEO


Directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Cluj, Ion Pantelimon, a declarat ca centura Valcele - Apahida va costa cel mult 596 de milioane de lei, adica 141 de milioane de euro.

Pantelimon a declarat ca pana acum a fost decontata suma de 481 de milioane de lei, catre constructori, proiectant si firma consultanta. "Am decontat catre constructor 481 de milioane de lei, din care 267 de milioane de lei decontate in perioada 2007 - 2008. In perioada 2009 - 2011 sunt undeva la 220 de milioane de lei. Suma maxima la care putem ajunge este 596 de milioane de lei, dar nu cred ca acest lucru se va intampla pentru ca actionam pentru a reduce costurile", a mai spus Ion Pantelimon

Directorul DRDP Cluj a declarat ca pretul lucrarii a crescut de la 90 de milioane cat era la inceput la 141 de milioane pentru ca au aparut lucrari suplimentare.

"In timpul derularii unui contract pot aparea lucrari suplimentare care pot fi de natura subiectiva si de natura obiectiva, care se pot transpune sau nu in bani. Pot aparea lucrari suplimentare care pot aparea note de renuntare din partea constructorilor. Cat despre cine plateste o sa discutam in 2 luni despre o lista de probleme care vor aduce penalitati, vor aduce multe. Penalitatile vor viza proiectantul, consultantul si constructorul, DRDP Cluj nu are niciun angajat care sa lucreze, sa sape cu vreun utilaj. Exista o garantie de buna executie de 7%, pe care i-o eliberez dupa ce se face receptia. Daca noi dam drumul la trafic in aceasta tomana, in primavara vom face receptia si din acel moment se deruleaza garantia de 30 de luni", a mai explicat Ion Pantelimon.

Garatia de 7% se aplica in acest moment la suma de 481 de milioane de lei decontata si a ajuns la valoarea de 33 de milioane de lei.

 

Vezi si...

Vezi de ce sta pe loc centura Valcele - Apahida! Premierul a vazut lucrarile din aer VIDEO

Comentarii Facebook