Centura Valcele - Apahida, finalizata in septembrie - VIDEO


Centura Valcele - Apahida va fi functionala in luna septembrie, a anuntat directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj (DRDP), Ion Pantelimon.

Acesta a declarat ca proiectul a fost incetinit de ploile torentiale din ultimele doua luni, care au agravat alunecarile de teren produse deja pe centura. "Alunecarile au fost provocate de caderile de precipitatii peste limita normalitatii. Pot activa orice, pana si casa ti-o aduce. Alunecarile existau si ele au activat alte planuri", a declarat Ion Pantelimon.

Directorul DRDP Cluj a mai spus ca alunecarile afecteaza zona curprinsa intre kilometri 2,1 si 4,6. "Mai avem de executat in jur de 15% pe zona km 2,1 - 4,6. Deci la nivel de umplutura este vorba despre 15 mii de metri cubi. Incepand din 20 iulie se continua asfaltarea de la kilometrul 4,6 pana la Valcele. In acest caz, totul va fi finalizat la sfaristul lunii august", a mai spus Pantelimon.

Pentru zona de 2,5 kilometri, care este afectata de alunecari, trebuie sa fie organizata o noua licitatie in valoare de 40 de milioane de lei. Constructorul care executa lucrarea a renuntat si trebuie inlocuit.

 

Vezi si...

Centura Valcele - Apahida s-a scumpit: de la 90 de milioane de euro in 2006, la 141 de milioane de euro in 2011 VIDEO

Comentarii Facebook