Ce străzi se asfaltează în Florești. VEZI LISTA cu lucrările și explicațiile primarului Horia Șulea

 

Municipalitatea din Florești, criticată intens de localnici, anunță lasarea unui program de asfaltări. 

 

Imediat după ce temperaturile au crescut, iar staţiile de asfalt au început să producă material, în Floreşti s-a trecut la continuarea lucrărilor privind asfaltările pe cele 19 străzi din pachetul aferent licitaţiei de anul trecut: Andrei Muresanu, Fagului, Iazului, Abatorului, Izvorului, Iazul Morii, Colonia de sub Deal, Magnoliei, Narciselor, Sub Cetate 1, Sub Cetate 2, Plopilor 2, Teilor 2, Tineretului, Valea Garbaului 3, Gilaului (sat luna de Sus), Intreprinzatorilor, Labut, (ambele Luna de Sus), Majesti si Scolii din satul Tauti”, precizează Primăria Florești.

 

Valoarea proiectului este de 18,3 milioane lei  + TVA, lucrarea fiind executată de asocierea de firme SC Cridov SRL + SC Cubicon Invest. 

 

Pe Colonia de Sub Deal lucrările sunt aproape încheiate. La fel şi pe Abatorului. Pe aceste două străzi s-a turnat deja stratul de asfalt de uzură. De asemenea, avem asfalt şi peste barajul de pe Someş. Pe Sub Cetate 1 şi 2 lucrările sunt finalizate în proporţie de 70-80%. Se mai lucrează la căminele de canalizare, mai sunt porţiuni unde încă nu s-a turnat deloc asfalt. Pe Subcetate 1 sunt mici diferenţe de nivel datorate reliefului şi realizării urbanistice anterioare, lucru ce nu deranjează, dimpotrivă, va scădea viteza de circulaţie spre un decent 30 - 40km/h. Normal, după finalizarea lucrărilor vom pune semne de circulaţie în intersecţii, precum şi semnele de oprirea interzisă. Nu am asfaltat pentru ca unii să aibă loc de parcare. 

 

Tot la capitolul asfaltări pot să vă spun că au început lucrările în Luna de Sus şi vom continua asfaltarea pe Plopilor. Am început lucrări de canalizare pe Andrei Mureşanu şi Tineretului, urmând apoi să trecem la faza de reabilitare. 

 

Tot la capitolul drumuri, săptămâna viitoare, după ce se mai usucă puţin, vom interveni pe Răzoare. Pe Cetăţii 3 s-a realizat trotuarul de pe partea stângă sensul de mers spre Eroilor, unde au fost montaţi şi pomişori. 

 

Concomitent cu toate acestea, unde e cazul, vom demara şi lucrările de reparaţii drumuri modernizate anterior. 

 

Nu în ultimul rând, avansează lucrările cu privire la staţiile de pompare ape pluviale şi menajere de pe Ioan Rus şi D Tăuţan. Sunt realizate racordurile la energie electrică, sper ca în luna mai să le punem în funcţiune. 

 

În ceea ce priveşte licitaţiile, suntem încă în goana după avize pentru Drumul de Ocolire Sud şi pentru semaforizare. La semaforizare sper ca în prima parte a acestei luni să putem preda amplasamentul. Legat de trecere în subteran cabluri pe DN1 Avram Iancu, acolo am predat deja amplasamentul tronsonului 1, de la intrarea în comună dinspre Cluj Napoca, până la intersecţia cu Plopilor. După finalizarea întregii lucrări, cam în toamnă, vom realiza trotuarele de pe ambele părţi pe DN1 Avram Iancu. Legat de şcoală, azi mâine încep lucrările şi sunt şanse să fie finalizate chiar anul acesta. De notat că toate aceste lucrări sunt executate cu bani strict de la bugetul local. Tot luna aceasta vor începe lucrările şi la un hypermaket, cel care va fi lângă sensul giratoriu”, a spus Horia Şulea, primarul comunei Floreşti. 

 

Foto: Nick Victor Carcu/ ‎Traiesc in Floresti

Comentarii Facebook