Ce salariu are Emil Boc. Primarului nu i se pare scumpă viața de la Cluj: Raiul e doar în cer, pe pământ nu există Rai să ne înțelegem”


Primarul Emil Boc este cel mai bine plătit bugetar din Primăria Cluj-Napoca, cu un venit lunar brut de 32.603 lei, din care după impozite rămâne cu 19.000 de lei pe card.

Emil Boc are cel mai mare salariu, dar nici viceprimarii nu se pot plânge. Dan Tarcea și Olah Emese câștigă 28.980 lei brut, adică 16.953 lei pe card.

Primarul a fost întrebat recent dacă i se pare scumpă viața la Cluj. Primarul  s-a eschivat și a continuat să menționeze beneficiile Clujului, subliniind faptul că oamenii continuă să vină la Cluj și nu pleacă din oraș, ceea ce putem bănui că înseamnă probabil în viziunea primarului că prețurile nu pot fi atât de mari dacă lumea își permite să-și întemeieze aici viața.

Cu bunele, relele pe care le avem, la Cluj se rămâne, la Cluj se vine, la Cluj se dorește să se întemeieze o familie, la Cluj vrei să te implici în diferite activități, la Cluj vrei să-ți cauți o slujbă mai bună și găsești aceste lucruri(...) Indiferent cum mi se pare, subiectiv, dacă e scump sau nu, oamenii vin la Cluj și asta e cel mai important răspuns”, a spus primarul.

Emil Boc a menționat că viața perfectă există doar în Rai, nu și la Cluj. 

Raiul e doar în cer, pe pământ nu există Rai să ne înțelegem. În cer putem avea cea mai bună viață cu putință dintre toate pe care le putem avea la dispoziție”, a declarat edilul. 

Mai mult primarul a vorbit și despre economia de piață, menționând că nici el nu a reușit să-și cumpere casă în Cluj cu bugetul pe care îl avea.

Economia de piață, în democrație, nu e sub controlul primarului, jocul între cerere și ofertă este al vieții. Și eu am vrut să-mi cumpăr casă în Cluj, am avut 100.000 de euro și n-am putut să-mi cumpăr casă.

Am putut să-mi cumpăr cu 106.000 de euro doar o casă de vacanță în Câmpenești. Atât am putut să fac. Am căutat și în Cluj și în zona metropolitană, nici eu n-am putut găsesc  să-mi cumpăr”, a spus primarul. 

Ce alte salarii sunt în Primăria Cluj-Napoca:

Administrator public - 19.215 lei brut

Secretar general - 19.215 lei brut

Director general - 18.932 lei brut

Director general adjunct - 18.806 lei brut

Arhitectul-șef - 18.932 lei brut

Director/ șef compartiment/ director executiv - 17.798 lei brut

Director adjunct/ contabil șef/ inginer șef/ șef sector/ director executiv adjunct - 17.672 lei brut 

Șef de serviciu/ arhitect șef - 17.262 lei

Șef birou/ șef oficiu - 15.215 lei brut

Consilier/ consilier juridic/ consilier achiziții publice/ inspector/ polițist local (Clasa I), salariul de bază la gradația 0 este de 9.009 lei brut

Referent de specialitate/ polițist local (SSD) (Clasa II) -  7.151 lei brut

Referent/ polițist local (Clasa III) -  5.828 lei brut

Agent agricol - 4.536 lei brut

Stenodactilograf/ secretar-dactilograf/ dactilograf - 5.639 lei brut

Casier - 5.418 de lei brut

Portar/ paznic/ pompier/ guard/ agent de securitate intervenţie/ bufetier/ manipulant bunuri/ curier - 4.631 lei brut

Șofer - 5.513 lei brut

Muncitor calificat - 5.513 lei

Muncitor necalificat - 3.749 lei brut

La acești bani, unii bugetari din Primărie adună și sporuri mari, cum ar fi cel de până la 50% din salariul de bază pentru implicarea în proiecte europene. 

Cei care muncesc noaptea primesc un sport de 25 % din salariul de bază. Polițiștii locali primesc normă de hrană, iar toți angajații primesc un spor de 15% din salariul de bază aferent lunii decembrie 2019 pentru condiții de muncă, cum ar fi statul la calculator.

Comentarii Facebook