Ce s-a decis la dezbaterea privind betonarea malului Someșului pentru a se crea o bandă de circulație

 

Societatea civilă, circa 50 de persoane, s-a adunat la Primăria Cluj-Napoca, miercuri, la ora 15.00, pentru a dezbate oportunitatea betonării malului Someșului pentru a fi creată o nouă bandă de circulație.

 

Primarul Emil Boc a explicat că decizia de creare a unei noi benzi de circulație s-a luat în 2005 și a fost validată de arhitecți. ”Am dat curs unui studiu de trafic, care spunea că pentru Splaiul Independenței este nevoie de o bandă suplimentară pentru a se decongestiona zona. Pe această stradă mai circulă și tramvaiele și sunt probleme”, a spus Emil Boc.

 

Primarul a mai spus că ar urma să fie o bandă dedicată tramvaielor separată de cele pentru autoturisme. Traficul auto ar urma să se desfășoare în sens unic, spre centru pe partea cu parcul și spre Grigorescu, pe strada Dragalina.

 

Reprezentanții societății civile, ecologiști și arhitecți, s-au contrazis și au spus că traficul auto trebuie scos din oraș și folosit transportul alternativ.

 

Arhitectul Șerban Țigănaș a declarat că traficul este în regulă acum, dar trebuie sistematizată circulația la intersecția cu Opera Maghiară.

 

Dezbaterea s-a terminat fără o concluzie. Primarul Emil Boc a spus că va trebuie să discute cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest pentru a vedea dacă poate fi modificat proiectul european, toate lucrările fiind finanțate de UE. 

 

Boc a precizat că am pierde circa 11 milioane de euro, dacă se modifică proiectul. 

 

 

FOTO: Cum arată proiectul străzii Splaiul Independenței

Comentarii Facebook