Ce răspuns PENIBIL a putut da președintele Alin Tişe, la vederea imaginilor cu școala de coşmar din Huedin renovată de o profesoară


O profesoară de la o școală din Huedin a postat public imaginile de coşmar cu unitatea de învățământ la care lucrează și unde a trebuit să zugrăvească singură, pentru că autoritățile județene ridică din umeri.  

Este vorba despre Școala Gimnazială Specială Huedin, iar mesajul profesoarei s-a viralizat în toată presa. Este vorba despre o clădire veche, construită în secolul al XVIII-lea. Inițial acolo a fost Conacul Barcsay, acum monument istoric, și școală. 

În 2017, Consiliul Județean Cluj iniția un proiect de reabilitare prin fonduri europene. Fiind clădire de patrimoniu, lucrurile s-au mișcat greu din cauza avizelor suplimentare. Până în ianuarie 2023, când s-au oprit de tot, fără prea multe explicații, a transmis digi24.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a fost contactat de digi24.ro și a declarat: ”Sunați la DGASPC Cluj, care coordonează toate școlile speciale. A aparține înseamnă una, a o conduce înseamnă altceva. Și spitalele, bisericile aparțin pentru că sunt proprietate publică.

Despre investiții vorbiți cu conducerea DGASPC Cluj, care vă va spune ce plan de investiții are acolo, dacă are bani europeni, dacă nu are. Ei gestionează școlile speciale. Noi alocăm bani în contul mai multor instituții, iar ei de acolo își fac propria organizare, la fel ca muzeele. Noi deținem în proprietate o clădire, dar ea aparține doar ca proprietate publică, nu înseamnă că noi și conducem instituția, de aceea există directori, manageri.

Noi alocăm banii și de acolo managerul devine ordonator de credite și el decide de investiții face, de aia sunt manageri", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tișe..

Directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, Nicoleta Molnar, a replicat că de investiții se ocupă Consiliul Județean, nu Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecția Copilului. 

În August 2022, Alin Tișe se lauda cu proiectul de reabilitare a școlii din Huedin

În luna august 2022, Consiliul Județean Cluj a anunța că a scos la licitație lucrările de execuție ce vizează reabilitarea, modernizarea și echiparea, cu bani europeni, a Școlii Gimnaziale Speciale Huedin.

Astfel, în baza acestei investiții, instituția școlară va beneficia de lucrări de termoizolare a pereților exteriori, de refacere a fațadelor și a învelitorilor, cu aducerea ansamblului la imaginea originală și amenajări de ordin funcțional la sistemul de compartimentare.

Acolo trebuia să fie executate reparații, reabilitări și înlocuiri la nivelul finisajelor și tâmplăriei, refaceri ale instalațiilor electrice, termice și sanitare și schimbarea centralelor termice din fiecare corp de clădire. 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj declara atunci: ”Odată cu finalizarea acestei investiții vom reuși să creștem considerabil calitatea serviciilor oferite tinerilor care frecventează cursurile școlii și vom asigura condițiile necesare unei bune pregătiri atât din punct de vedere educațional, cât și din punct de vedere social”.

Cu o valoare estimată de 15.062.487 lei, lucrările aveau o durată de execuție de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere.

Consiliul este cel care a anulat licitația, nu DGSAPC, iar proiectul nu s-a mai făcut. Probabil că Alin Tișe a și uitat de existența lui.

Profesoara a  pus mâna pe bidinea și a zugrăvit sălile de clasă

Mihaela Ciupei este una dintre profesorii din județul Cluj care a ales să se alăture în propriul fel grevei din învățământ. Profesoara a publicat imagini cu școala în care predă și în care a reușit să amenajeze o sală de clasă pentru elevi, din bugetul personal.

Am stat în umbră până acum, dar nu mai pot!!! Așa arată școala mea, dl Ciucă, la o aruncătură de băț de Cluj-Napoca! Și, da, dl Ciucă, am avut  10 la licență, disertație și definitivat! Nu sunt bani de reparații! Am înțeles, acum, că nu sunt bani nici de salarii! Mi-am amenajat sala pe banii mei și merg cu drag la școală! M-aș fi gândit cu bucurie că, dacă mai urcau salariile, voi mai putea face rost de câte ceva pentru școală! 

Nu, nu m-am gândit la familia mea, pentru că Bunul Dumnezeu ne-a ajutat până acum și nu suntem muritori de foame, cu toate că suntem profesori!!! Nu sunt bani, dl Ciucă, de unde să fie??? Unde ați mai văzut atâta ură împotriva profesorilor??? Ceea ce cer colegii mei de breaslă, e mai mult decât pertinent!!! 

Rușine să vă fie! Nu sunt bani, dl Ciucă, și nici nu vor fi vreodată pentru educația copiilor noștri! Apropo, aveți copii? Dar dna Deca are copii? Dar dl președinte are copii? Rămâneți în bula voastră din Parlament, cu tot cu neamurile și pilele domniilor voastre!”, a transmis Mihaela Ciupei. Vezi AICI imaginile cu școala.

Comentarii Facebook