Ce le-a spus Victor Ponta reprezentaţilor Comisiei de la Veneţia

 

Premierul Victor Ponta a discutat cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia și le-a explicat că statul de drept nu a fost pus în pericol în România.

 

Cu acestă ocazie, a fost susţinut faptul că niciodată, în ultimele luni, statul de drept nu a fost în pericol în România. primul-ministru a susţinut, de asemenea, că România trebuie să aibă un rol important în UE şi să fie ferm angajată, prin instituţiile sale, în susţinerea valorilor democratice pe care se bazează proiectul european. Primul-ministru a anunţat intenţia Guvernului de a depăşi actuala criză politică, subliniind în acelaşi timp nevoia ca toate părţile implicate să respecte atât deciziile instituţiilor statului, dar să şi ţină cont de voinţa exprimată în mod democratic de români şi care transmite un semnal politic important”, se arată în comunicatul guvernului.

 

Vizita Comisiei la București are loc în contextul pregătirii unei opinii privind situaţia constituţională din România şi OUG care amendează Legea CC şi Legea referendumului.

 

Delegaţia s-a întâlnit și cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Comentarii Facebook