Ce GAFA a făcut VICTOR PONTA într-un editorial din Wall Street Journal

 

Premierul Victor Ponta a scris un editorial în Wall Street Journal intitulat ”Crearea unei superputeri transatlantice”, menționând că România este membră în Alianţa Nord-Atlantică din 2003.

 

Evenimentele dramatice din Ucraina ilustrează un hazard moral istoric, care a creat o atitudine dăunătoare în întreaga Europă Centrală şi de Est (CEE) în ultimul deceniu. Cu unele variaţii, noi, ţările din regiune, am ajuns să luăm drept sigură una dintre principalele bunuri pe care o naţiune îl poate avea: securitatea sa”, începe textul premierului, potrivit hotnews.ro.

 

În ciuda crizelor financiare şi a datoriilor suverane, pe care majoritatea naţiunilor CEE le-au trecut bine, statutul de membru al NATO (din 2003) (sic) şi al Uniunii Europene (din 2004 pentru majoritatea, şi din 2007 pentru Bulgaria şi România) a determinat aceste naţiuni să creadă în propria noastră versiune a ”sfârşitului istoriei” - noţiune introdusă de Francis Fukuyama în eseul său din 1989 în care susţine o "universalizare a democraţiei liberale occidentale”, sugerând sfârşitul conflictului internaţional semnificativ”.

 

România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002, alături de Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia şi Slovenia.

 

Numai în 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO.

Comentarii Facebook