Aurelia Cristea, ministrul cu o poveste impresionantă: Am început ca vânzătoare. Nu e rușine să muncești - VIDEO

 

Ministrul delegat pentru Dialog Social, clujeanca Aurelia Cristea, le-a replicat celor care îi contestă ascesiunea profesională, in cei 28 de ani de activitate. 

 

Aurelia Cristea a început munca la un magazin din Huedin, a trecut în asigurări și, după ce a adunat o avere confortabilă, a intrat în politică.

 

Eu am început ca și vânzătoare, în Huedin, la o alimentara. Am avut acolo 11 ani de activitate și le sunt mulțumitoare. Momentul în care am făcut trecerea a fost cel în care m-am mutat în Cluj-Napoca, în care am fost avansată la Cluj după rezultatele pe care le-am avut la nivelul unității din Huedin, și apoi momentul în care am trecut în asigurări, în 1997, când am schimbat domeniul.

 

În 1997, am trecut de la funcția de contabil șef, economist cu studii medii, în curs de finalizare a studiilor superioare, am trecut în asigurări, pentru că este o provocare nouă.

 

Am avut curajul să încerc și motivația extrem de puternică a copiilor. Ceea ce îi poate da o motivație unei femei sunt copiii. Copiii îți dau toată energia necesară pentru a reuși în viață și pentru a păstra și echilibrul. Eu, recunosc, că ei mi-au fost sursa de energie”, a povestit ministrul Aurelia Cristea, la Știri de Cluj Live (Vezi AICI declarația video, la inutul 42.00).

 

În 1997 am trecut în asigurări și în 1999 pe baza rezultatelor avute la nivel local am trecut la Cluj, ca director adjunct pe regiune. Momentul culminant a fost în 2003, când tot pe baza rezultatelor analizate la nivel regional am fost chemată la un interviu la Viena, de către country managerul pentru Europa de Est. Am susținut un interviu cu el și cu președintele grupului pentru a prelua la nivel național departamentul de vânzări. 

 

Asta presupunea să mă mut în București și fiind o mamă singură cu doi copii am cerut un timp de gândire. Nu li s-a părut nimic în neregulă. Fetele mele avea atunci 15 - 16 ani. Erau într-o perioadă critică, dar am făcut o înțelegere și am spus că este o oportunitate și că o pot valorifca. Voi dacă puteți să vă faceți treaba vom reuși, le-am spus fetelor”, a mai adăugat actualul ministru delegat pentru Dialog Social. 

 

Aurelia Cristea a fost contestată pentru experiența acumulată, în momentul în care a fost numită ministru.

 

Eu nu cred că este o rușine să muncești și să realizezi ceva în viață. Sunt recunoscătoare României și celor care m-au ajutat. Pot fi discuții, dar nu sunt relevante dacă eu nu ascund nimic din cariera mea profesională și că mi-am crescut singură copii”, le-a răspuns ministrul celor care aduc critici. 

 

Fiind o femeie cu un confort financiar, Aurelia Cristea a spus că și-a dorit să intre în politică pentru a da ceva înapoi societății. ”Nu am intrat în politică pentru bani. Am intrat ca să dau ceva înapoi societății. Dacă nu făceam asta intram în voluntariat, pentru că îmi doresc să dăruiesc din experiența personală. Eu am fost crescut de mama cu ideea de a-i ajuta pe ceilalți. ”Dacă poți să faci bine, fă. Dacă nu, să nu faci rău, draga mamii”. Asta îmi spune mama mea”, a mai completat Aurelia Cristea. 

 

Clujeanca a fost aleasă deputat în decembrie 2012, iar în 2014 a ajuns ministru.

Comentarii Facebook