Ce a spus viceprimarul Clujului, Anna Horvath, după ce a fost chemată la DNA


Procurorii DNA au efectuat o serie de percheziții la Primăria Cluj-Napoca și la mai multe locuințe, privind un dosar de corupție privind finanțarea campaniei electorale din iunie 2016.

Printre persoanele vizate este și viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Anna Horvath, care a fost chemată la audieri.

"Este în curs o cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanțarea campaniei electorale din iunie 2016, când eu am fost candidat la Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanțarea de campanie și activitatea mea administrativă din cadrul Primăriei. Nu am nicio calitate (în dosarul DNA — n. red). Am fost invitată pentru audieri la DNA și voi da curs acestei invitații. Au fost percheziții domiciliare și la cabinetul meu de viceprimar și în alte birouri din Primărie. De la domiciliul meu au fost ridicate agende personale și un calculator", a declarat, luni, Anna Horvath.

De asemenea, aceasra a mai susținut că în activitatea sa a respectat legea.

"Toate finanțările au fost trimise la București, au fost făcute conform legii, cu donații de la persoane fizice, a căror listă este la AEP. Sunt documente publice. Au fost donații pentru candidați, nu am putut lua împrumut din bancă", a adăugat viceprimarul.

Horvath a postat și un mesaj pe pagina sa de Facebook în care încearcă să explice situația:

În această dimineață, DNA a efectuat percheziții la sediul Primăriei Cluj-Napoca și la domiciliul a doi dintre consilierii mei personali. Se investighează presupuse nereguli din perioada 2014-2016.

Din anul 2012, sunt viceprimar al municipiului Cluj-Napoca si reprezint UDMR în aceasta instituție. În tot acest timp am acționat strict în baza legilor aflate în vigoare, cu onestitate. Mă aștept ca și procurorii DNA să își exercite atribuțiile conform legii. În prezent, biroul meu se află în totalitate la dispoziția lor.

În măsura în care ancheta ne va permite, vom da publicității toate informațiile necesare”, a spus Anna Horvath.

---------------

UPDATE

 

În jurul orei 18.00, Anna Horvath a fost dusă la sediul DNA Cluj, iar după două ore de audieri a fost eliberată, fiind însoțită de avocatul ei. Viceprimărița nu a vrut să spună dacă i-au fost aduse la cunoștință acuzații sau ce calitate are în acest dosar, dar fiind însoțită de avocat se poate trage concluzia că ar avea calitatea de suspect.

Comentarii Facebook