Catalin Baba, omul lui Emil Boc, incaseaza salariu si de la Ministerul Educatiei si de la UBB Cluj. De acum, va fi platit cu ora


Catalin Baba si alti profesori de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, care au plecat in diverse functii publice in ministere, vor fi platiti cu ora. Hotararea a fost adoptata de Consiliul de Administratie al Universitatii.

"Sunt persoane aflate in diverse functii care vin la Universitate si isi tin orele sambata sau duminica, dar care nu isi indeplinesc toate sarcinile pe care le au. Nu fac cercetare sau alte activitati care intra in sarcina unui profesor, dar incaseaza salariul intreg la finalul fiecarei luni", a declarat pentru Stiri de Cluj profesorul universitar Nicolae Bocsan, prorector al UBB Cluj.

In aceasta situatie este secretarul de stat din cadrul Ministerului Educatiei, Catalin Baba, care a plecat inca din ianuarie 2009 la Bucuresti in functia de sef al Cancelariei premierului Emil Boc, iar din luna octombrie a fost numit in functia de secretar de stat al Ministerului Educatiei.

Prorectorul Nicolae Bocsan a declarat ca profesorul Catalin Baba isi tine orele in weekend, dar incaseaza salariul intreg de la Universitatea clujeana. "A ramas cu orele si din cate stiu eu si le tine sambata sau duminica. Nu este normal sa ramana situatia asa, adica la unii le tai salariile si la altii le dai salarii duble. Cei care nu vin vor fi platiti cu ora pana in momentul in care vor reveni la Universitate", a mai spus prorectorul Universitatii.

"Pe de alta parte, unele dintre aceste persoane recurg " fapt fara precedent " la falsificarea situatiilor trimitandu-si rude necalificate sa sustina ore, in locul lor. Unele dintre aceste persoane au prestatie stiintifica sub minimul cerut de postul universitar pe care il ocupa", se arata intr-un comunicat al Consiliului de Administratie al UBB Cluj.

Iata decizia CA al UBB:

"Cel care se angajeaza in functii de orice nivel din afara Universitatii Babes-Bolyai trebuie sa-si clarifice situatia salariala si profesionala in termen de o saptamana;

Nu se aproba acordarea de salariu sau cumul pentru astfel de cazuri, remunerarea facandu-se in sistemul plata cu ora;

Universitatea Babes-Bolyai nu contrasemneaza programe europene accesate profitandu-se de functii trecatoare in administratie;

In acest moment in care in tara se sufera de urgia deciziilor inadecvate si de urgia naturii, Universitatea Babes-Bolyai isi exprima indignarea fata de situatiile amintite, de extorcare de resurse cu orice mijloc (inclusiv cu mijloace ilegale)
".

Comentarii Facebook