Catalin Baba a taiat bursele elevilor din clasele I-IV


Ministrul Educatiei, Catalin Baba, scoate elevii din clasele I-IV de pe lista celor care pot lua burse de merit si burse de studiu.

"Fostul ministru al Educatiei, domnul Daniel Funeriu, a stabilit la finalul anului trecut prin Ordinul nr. 5576/7.10.2011, publicat in M.O. nr. 768/1.11.2011, criteriile generale de acordare a burselor elevilor din invatamantul preuniversitar de stat. Conform acestui ordin, elevii din clasele primare puteau primi bursele scolare, de merit si de studiu, la fel precum colegii lor mai mari din gimnaziu, licee sau scoli profesionale, incepand cu semestrul al II-lea al anului scolar 2011-2012.

Domnul primar interimar, Radu Moisin, a refuzat acum doua luni marirea cuantumului burselor acordate elevilor clujeni, pe motiv ca incepand cu semestrul al II-lea al anului scolar 2011-2012, conform Ordinului ministrului Daniel Funeriu, la Cluj vor indeplini criteriile pentru a aspira la burse de 3 ori mai multi elevi decat in anii trecuti. Adica vor fi 9.882 in loc de cele aproximativ 3.000 de burse, cate s-au acordat in Cluj-Napoca pe semestrul I al anului scolar 2011-2012", acuza reprezentantii TNL Cluj.

Actualul ministru al educatiei, clujeanul Catalin Baba, imediat dupa ce a ajuns in Guvern, in luna martie, a decis sa taie bursele elevilor din clasele I-IV (primare), chiar inainte ca acestea sa fie practic si acordate. Astfel, prin Ordinul nr. 3470/7.03.2012, publicat in M.O. nr. 172/16.03.2012, domnul Baba modifica criteriile de acordare a burselor din invatamantul preuniversitar si elimina elevii inscrisi in ciclul primar din categoria celor care pot primi burse de merit si de studiu (art.8 si art. 10). Cei mici au fost stersi de pe lista premiantilor, pe motiv ca nu sunt suficiente fonduri ca sa sustina un astfel de demers. Asta, desi Executivul a alocat recent primariilor PDL din tara importante sume de bani din fondul de rezerva al Guvernului, sustine presedintele organizatiei muncipale de tineret a PNL Cluj-Napoca, Ioan Bildea.

Tinerii liberali cer primariei sa spuna cati copii din calasele I - IV raman fara burse de merit si de studiu. "Cerem acest lucru deoarece, conform bugetului municipal adoptat pe anul 2012, sunt peste 7 milioane de lei alocate pentru bursele elevilor in acest an, deci suportul financiar exista", a mai precizat Bildea.

Comentarii Facebook