Cât s-a ”betonat” din malurile Someșului? - ”Dacă unii vor să stea în noroi, să meargă la munte. În oraș nu poți să stai în noroi” - VIDEO


Lucările la malurile Someșului, din cartierul Grigorescu și din zona Sălii Sporturilor avansează, dar cu tot mai mult beton turnat. 

Promisiunile sunt că acolo va fi o oază de verdeață la final și că vor fi spații de promenadă nemaipomenite. 

Primarul Clujului, Emil Boc, ales la ultimele alegeri cu 70% din voturi, a fost întrebat dacă nu cumva s-a turnat prea mult beton pe malurile Someșului, unde trebuia să fie un proiect verde. 

Sunt exact atâtea câte trebuie, pentru că dacă vrei să ai un zid pe care îl schimbi pentru că vrei să ai acces mai mare la plaja Grigorescu, e normal să intervii acolo. Dacă vrei să organizezi o piațetă unde oamenii să stea, nu pot să stea cu picioarele în mocirlă și în noroi. Dacă unii vor să stea în noroi, pot să meargă în altă parte, la munte, dar totuși în oraș nu poți să stai în noroi”, a spus Emil Boc, iritat că e întrebat.

Acesta a fost vehement și când a comentat dacă s-a schimbat proiectul de refacere a malurilor Someșului.

Nu (n.red. s-a modificat nimic!). Este o informație falsă. Proiectul se implementează exact așa cum a fost licitat și autorizat, conform graficului. Nici nu putem sa modificăm proiectul, pentru că am risca să pierdem finanțarea europeană. Va fi un spațiu de calitate a vieții, după model european. Vom avea mai mult spațiu verde, mai mulți arbori plantați, mai multe zone de promenadă. Nu veți recunoaște acest spațiu anul viitor, la finalul proiectului”, a declarat edilul Emil Boc, la Napoca FM.

Proiectul de modernizare a malurilor a ”înghițit” deja mai mulți bani decât au fost alocați inițial. Dacă la început proiectul costa 123.6 milioane lei, acum a crescut la 151,9 milioane lei (cu TVA).  

Comentarii Facebook