Când va fi finalizată Autostrada Transilvania! S-a dat un nou TERMEN ”patriotic” - EXCLUSIV

 

Autostrada Transilvania este deja visul oricărui clujean și ardelean, care vrea să ajungă cât mai repede la graniță, și să nu mai tranziteze DN 1.

 

Termenul de finalizare a acestui proiect care a împlinit 10 ani s-a tot schimbat. Acum este rândul altui ”dead line”.

 

Sunt 100 de ani de la Marea Unire, în 2018, și teoretic se dorește ca atunci să fim legați la nivel de regiuni cu Bucureștiul. Cred că acest proiect, care este destul de ambițios, va fi pus în practică. În acest moment aceasta este discuția, Autostrada Transilvaia să fie finalizată până în 2018 sau să se lucreze în așa fel încât să fie aproape gata, dar sunt șanse să fie gata pentru că mai sunt 4 ani până atunci și în patru ani serioși se poate face”, a spus Remus Lăpușan, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

El a afirmat că Autostrada Transilvania nu ar fi fost începută dacă nu era susținută de la Cluj. ”Această autostradă nu era în stadiul actual dacă cei trei ministri de la Cluj: Rus, Dâncu și Pușcaș nu inițiau proiectul în 2004”, a spus Remus Lăpușan.

 

Moderatorul emisiunii, Delia Cărbune, i-a spus că nici dacă Emil Boc nu făcea cei 54 de kilometri nu circulam pe tronsonul de autostradă de la Gilău la Câmpia Turzii. ”Acum pot să spun că domnul Boc a tăiat panglica, dar Guvernul Ponta a plătit, în 2013, 188 de milioane de lei pentru datoriile lăsate la Autostrada Transilvania de guvernul Boc”, a adăugat Remus Lăpușan.

 

La Autostrada Transilvania se lucrează acum la tronsonul de 8.7 km de la Gilău la Nădășeanu. ”Gilău - Nădășel trebuie finalizat până în aprilie 2016, dar ar putea fi finalizat chiar mai devreme în 2015, așa ne-a spus constructorul. De asemenea, se lucrează și pentru documentația de la Nădășelu - Mihăiești, unde lucrurile sunt avansare, iar de la Mihăiești la Suplacu de Barcău sunt unele probleme. Mai e porțiunea de la Suplacu de Barcău - Borș unde lucrurile sunt avansate”, a spus Lăpușan. 

 

Acesta a vorbit și despre continuarea Autostrăzii Transilvania cu tronsonul de la Câmpia Turzii la Ogra (Târgu Mureș), o investiție de 400 de milioane de euro, din fonduri europene. Aici, premierul Ponta a fost în vizită de lucru în această săptămână, iar lucrările ar trebui terminate până în 2016.

 

De asemenea, s-a licitat și autostrada de la Turda la Sebeș, care va lega Autostrada Transilvania de coridorul patru. ”Acest tronson de autostradă este de 70 de kilometri. Pe primele trei tronsoane s-a terminat proiectarea, s-a organizat șantierul și vom da drumul la lucrări. Pe ultimul mai sunt probleme”, a mai spus președintele PSD Cluj.  

 

Pe Turda - Sebeș se poate lucra foarte repede. Eu spun că în 2016 se poate finaliza. Acolo sunt tronsoane mai scurte, de 17 km, și lucrează mai multe firme. Pe primele două sunt firme austriece și avem speranță că vor lucra bine”, a mai precizat Remus Lăpușan. 

Comentarii Facebook