Când se va da drumul autostrăzii Sebeș-Turda. Anunțul ministrului Transporturilor


Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost în inspecție, vineir 15 mai, alături de premierul Ludovic Orban pentru a verifica stadiul lucrărilor la secțiunea 1 din cadrul Autostrăzii Sibiu – Pitești și al celor realizate în cazul  loturilor 1 și 2 aferente Autostrăzii Sebeș – Turda.

În ceea ce privește lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda, ministrul Lucian Bode a remarcat progresul fizic al lucrărilor, acesta ajungând la 86%, în condițiile în care în ultima perioadă au fost implementate și o serie de măsuri necesare pentru protecția sănătății muncitorilor, în contextul crizei generate de noul coronavirus. În discuțiile avute cu antreprenorul, acesta a precizat că sunt depuse toate eforturile necesare astfel încât în noiembrie 2020 lotul de autostradă să poată fi dat în trafic.

În cazul lotului 2 al Autostrăzii Sebeș – Turda, unde se înregistrează un stadiu fizic al lucrărilor de peste 67%, ministrul Lucian Bode a cerut antreprenorul să asigure o mult mai bună mobilizare deoarece numai astfel termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor va putea fi respectat.

Eu cred că anul 2020, şi spun cu toată convingerea, este anul în care autostrăzile se construiesc în teren în România, nu pe hârtie, nu fantasmagorii pe care le vedeați în studiourile de televiziune frumos desenate de către cei dinaintea noastră. Mă bucur să văd o mobilizare şi pe Lotul 1 şi pe Lotul 2, dar este loc de mai bine. Cel puţin aici, matematic, este nevoie de mobilizare mult mai mare, mult mai bună pentru a ne încadra în termen. Termenul este noiembrie 2020, termen până la care vrem să dăm în trafic cei 40 de kilometri ai autostrăzii Sebeş - Turda cu cele două loturi. Mulţumesc domnului prim-ministru, doamnei viceprim-ministru, domnului ministru, colegilor mei parlamentari, domnilor primari, cei care sunt astăzi alături de noi pentru a vedea la faţa locului ce se întâmplă cu adevărat pe şantierele din România unde noi pe 164 de kilometri de autostradă lucrăm în acest moment. Antreprenorii au înțeles solicitarea mea și au ținut deschise șantierele în toată această perioadă. Mai mult, am dat în lucru, efectiv am început lucrările la 70 de kilometri de autostradă şi drumuri expres în România. Vom continua acest program accelerat astfel încât anul 2020, repet, să fie anul construcţiei de autostrăzi în teren şi nu pe hârtie sau în studiourile de televiziune”, a pus ministrul Bode.


Comentarii Facebook