Miercuri 24 Aprilie

Buda: Vasile Blaga a ieșit senator cu voturile de la Cluj

 

Președintele PDL Cluj, Daniel Buda, a pierdut alegerile pe Colegiul 2 și a declarat că voturile de la Cluj l-au făcut senator pe președintele PDL, Vasile Blaga.

 

Putem spune că Vasile Blaga a ieşit senator cu voturile de la Cluj. Acum nu vreau să spun mai multe”, a declarat Daniel Buda, conform evz.ro. 

 

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan, a lămurit lucrurile. Conform adevărul.ro, el a spus că, în urma negocierilor liderilor partidelor la nivel naţional, s-a luat decizia ca toate resturile de procente să fie redistribuite în favoarea USL Cluj. 

 

Așa s-a ajuns în situația ca PDL să accepte să piardă Colegiile 1 și 2 în favoarea USL, iar voturile să meargă la Timiş, unde Vasile Blaga avea nevoie ca de aer de voturi.

 

Vasile Blaga a candidat într-un colegiu din Timiş și a obținut 24,73 la sută din voturi. Liderul PDL s-a clasat pe locul al doilea, fiind depășit de candidatul USL Matei Suciu, care a câştigat 53,53% din voturi. Cu toate acestea, partidul i-a atribuit lui Blaga voturile necesare pentru a câștiga colegiul. Așa s-a ajuns ca pe acel colegiu să câștige 2 candidați.

Comentarii Facebook