Boc vrea să vadă câte trotinete electrice suportă Clujul, pentru a acționa. Acum 8 luni spunea că îți pun viața în pericol

 

Primarul Emil Boc a declarat că vrea să vadă câte trotinete sunt destule pentru Cluj-Napoca, înainte de a acționa.

Facem un regulament pentru trotinete, dar vrem să vedem câte trotinete suportă Clujului. Specialiștii analizează situația și vor face o hotărâre de Consiliu Local”, a precizat Emil Boc, care a recunoscut că sunt și alte firme care vor să vină. 

”Sunt mai multe firme interesate. Mai avem și noi un proiecte european, pentru că trotinetele sunt un mijloc european, modern de deplasare”, a mai precizat Emil Boc, la emisiune radio.

Interesant este că în noiembrie 2019, Boc era vehement împotriva trotinetelor. 

Nu încurajez acest tip de transport până când nu se reglementează legal. Nu pot opri, pentru că nu sunt abilitat prin lege, dar până când nu se legalizează și nu apare un regulament, nu pot să aprob trotineta electrică în Cluj-Napoca. 

În Bruxelles este folosită trotineta electrică pentru distanțe scurte, de un kilometru, dar nu ca să faci trasee de 10 -15 kilometri. Este destul de complicat. Regula în UE este să folosești trotineta pe ultimii metri pentru ajunge la destinație, după ce ai mers cu autobuzul, cu trenul sau cu alt mijloc de transport”, a spus Emil Boc, la Napoca FM.

Boc: Îți pui viața în pericol

Primarul spunea tot atunci că sunt orașe în Europa care au restrâns total folosirea trotinetei. 

Este o alternativă de transport, dar îți pui viața în pericol. Nu se spune dacă poți circula pe banda de transport, pe pista de bicicliști, pe stradă, pe trotuar, cu cască sau fără cască, de la ce vârstă, nu se spune nimic. Eu am fost reticent, dar trebuie reglementat”, a mai precizat Emil Boc.

Comentarii Facebook