Boc vorbește despre o ruptură a Transilvaniei de București: Fără Autostrada Transilvania, ne vom uita mai mult spre VEST

 

Primarul Emil Boc a declarat că, dacă Guvernul nu va lega Autostrada Transilvania de coridorul patru, clujenii vor fi mai aproape de Vest, de Occident, decât de București.  

 

Din nefericire Transilvania devine Cenușăreasa Guvernului Ponta, din toate punctele de vedere. A susținerii investițiilor și a sumelor care se întorc în regiune. Acum primim cu mult mai puțin față de cât contribuie Transilvania la bugetul național.

 

Faptul că Autostrada Transilvania nu este prinsă în finanțarea pe fonduri europene este o eroare si o ofensă la adresa Transilvaniei. Ne-au spus că trebuie să închidem contractul cu Bechtel și nu mai este o barieră pentru finanțarea Autostrăzii Transilvania din fonduri europene. Am făcut acest lucru, iar acum se spune că trebuie finanțată numai din fonduri private.

 

Conectarea Autostrăzii Transilvania la Coridorul 4, adica 60 de km, ar fi o chestiune de bun simț. Ar ajunge clujenii mai aproape la București decât la Budapesta.

 

Dacă nu se face legătura de la Câmpia Turzii la Sebeș, cred că ne vom uita mai mult la vest (Occident) decât la București, pentru a ajunge într-o capitală”, a declarat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook