Boc: Vinerea transportul va fi gratuit în Cluj-Napoca, NU în Baciu, Apahida, Florești, Chinteni, Gilău, Feleacu


Primarul Emil Boc a spus că vinerea transportul public va fi gratuit numai în Cluj-Napoca, nu și în comunele din zona metropolitană.

Declarațiile primarului:

- Eu am venit pe jos la Primărie. Susțin mersul pe jos și susțin acest lucru. Azi în mod special am venit pe jos.

- În cadrul proiectului de Vinerea Verde, un fel de ”Vinerea Mare”, Primăria Cluj-Napoca va implementă o zi gratuită pe transportul în comun în fiecare zi de vineri. Acest lucru se va întâmpla în luna aprilie, pentru că avem nevoie de o hotărâre de Consiliu Local.

- Am discutat cu conducerea CTP Cluj despre acest lucru, în calitate de președinte al Asociație Metropolitane și am convenit că se poate face. Urmează să stabilim evident pașii procedurali, pentru a implementa. Vinerea poți lăsa mașina acasă. 

- Vorbim de municipiul Cluj-Napoca. Tot ce înseamnă municipiul. Noi gestionăm municipiul Cluj-Napoca. Zona metropolitană va fi gratuită, dacă vor veni și domnii primari din Zona Metropolitană să pună un bănuț, evident că programul va fi valabil și acolo. Trebuie să fie un proiect sustenabil. Cineva trebuie să plătească chestiunile acestea, pentru municipiul Cluj-Napoca. Vom aloca o sumă de bani din bugetul Clujului, o sumă minimă și vom vedea care este impactul. 

Despre închiderea Parkingului Primăriei Cluj-Napoca, tot ca o măsură de a-i forța pe șoferi să lase mașina acasă

- Nu m-am gândit și nu mă hazardez să spun până când nu fac analizeze de rigoare. Începem cu măsuri sustenabile. Venitul pe jos este o chestiune pe care o fac și eu. Asta cu transportul public o facem.

- Acasă mă duc pe jos sau cu transportul în comun. Mă duc pe jos, până la Opera, și apoi cu 46 sau 35, pentru că circulă foarte bine. 

Comentarii Facebook