Boc spune că Clujul moștenit de la Ceaușescu și Funar era la nivelul ”aproape zero”: Clujul este acum căutat


Primarul Emil Boc a fost întrebat despre lipsa investițiilor în zone de agrement, piscine, Aquapark -uri etc, și a spus că până acum a luptat pentru a crește orașul, care a plecat de la ”aproape zero”, când l-a preluat el. 

Acesta a precizat că până la aceste investiții de agrement, Clujul a avut nevoie de alte lucruri pentru a ajunge la nivelul la care este acum. 

Boc spune că Clujul a plecat de la ”aproape zero” și acum e căutat de toți

Clujul a plecat de la aproape zero și acum e cel mai căutat din România și din centrul și estul Europei, pentru că are o calitate a vieții. În primul rând, datorită oamenilor. Noi doar încercăm să oferim infrastructura și cadrul în care acești oameni minunați să își valorifice la maxim potențialul lor. 

Avem în Borhanci, se va face un bazin olimpic. Am făcut publică discuția pe care am avut-o cu doamna primar din Chinteni, când am discutat despre zona metropolitană, am discutat și despre Aquapark.

Noi am avut o propunere de Aquapark, pe care am fundamentat-o, pentru că suntem deschiși. Am făcut dezbatere publică pentru un Aquapark în Gheorgheni (Becaș, în continuarea bazei sportive). În urma discuțiilor, am ajuns la concluzia că, dacă un proiect nu este dorit de clujeni, nu îl putem implementa cu forța, pentru că nu lucrăm împotriva clujenilor. Nu am mers mai departe cu implementarea proiectului de Aquapark în Gheorgheni. Am căutat alte soluții, alte terenuri.

În paralel a apărut discuția cu Aquaparkul din Chinteni. Eu am să susțin orice proiect al primarilor din zona metropolitană. A apărut discuția cofinanțării și i-am spus doamnei primar că Primăria Cluj-Napoca are cadrul legal de a participa la co-finanțarea proiectului, pe care cei din Chinteni nu o pot acoperi. Am spus că, indiferent de proiectul nostru, noi suntem dispuși și dorim să intervenim, dacă veți fi de acord, cu co-finanțarea și înființarea unei companii de proiect care să administreze. Doamna primar s-a arătat deschisă. Proiectul de acolo să își urmeze căile de aprobare și când ajungem la faza de implementare, să stăm la masă și să facem documentația”, a spus primarul Emil Boc. 

Clujul va face Aquapark, dar nu se știe unde

Decizia va rămâne la Primăria Chinteni și suntem deschiși. Noi continuăm proiectul nostru, pentru că este nevoie de două Aquapark -uri. Important este să fie făcute, nu contează cine le face. Noi continuăm să analizăm terenuri. Avem câteva zone, dar nu putem spune care sunt pentru că ar exploda prețurile”, a mai spus primarul. 

Primărița de FIER a Clujului refuză să-i ofere cadou lui Boc un loc în proiectul Aquapark -ului de la Chinteni

Comentarii Facebook