Deși ar scădea prețurile în imobiliare, Boc nu dă drumul șantierelor de blocuri BLOCATE, pentru că apără calitatea vieții clujenilor


Primarul Emil Boc a spus că nu poate da drumul șantierelor de blocuri care așteaptă, pentru a scădea prețul locuințelor în Cluj-Napoca.

Aici este un joc al economiei de piață. Când este cerere, este și ofertă. Dacă foarte mulți oameni doresc să vină la Cluj, evident că și cererea este foarte mare. Important este ca noi să nu distrugem calitatea vieții. La asta am ținut foarte mult și voi ține în continuare, ca aici la Cluj să se trăiască cel mai bine cu putință din România, raportat la UE.

În rest, oamenii sunt liberi să decidă unde vor să trăiască. Nu mai suntem ca pe vremea comuniștilor când erau orașe închise. După 1980, orașele mari erau închise. Nu îți puteai stabili domiciliul, decât dacă partidul decidea foarte, foarte complicat. Așa am citit în istorie.

Nu suntem în perioada în care să putem declara orașe închise, dar evident că nu putem face cum cer unii arhitecți: ”Nu mai cereți studiu de trafic, ca să construim în neștire, să omorâm orașul!”. Ați văzut unele poziții publice. Acestea nu sunt justificate, pentru că scapă lucrurile de sub control. Am o presiune extraordinară în fiecare zi pe mine, pentru a da drumul la tot felul de proiecte care nu au bază reală, din perspectiva studiilor de trafic, a fundamentărilor viitoare. Am spus că trebuie făcut tot în manieră legală,. Toți aveți dreptul să construiți, dar prin respectarea regulilor de a respecta calitatea vieții”, a spus primarul Emil Boc, la emisiunea Ziua LIVE.

Comentarii Facebook