Boc ”sparge” 8 milioane de euro pe sirene de alarmare a populației. Clujul are bani de ghidușii, dar nu de drumuri noi


Primăria Municipiului Cluj-Napoca a semnat contractul de achiziție a unor sirene de alarmare în valoare de 8 milioane de euro.

Este vorba despre sistemul de sirene, însă documentația tehnică pe care achiziția s-a întemeiat a fost secretizată cu „Secret de serviciu”. Caietul de sarcini urma să fie transmis primilor ofertanți clasați la procedura de licitație restrânsă organizată de instituția condusă de Emil Boc, misiune care s-a dovedit a fi destul de ușoară, întrucât de această afacere s-a arătat interesată o singură firmă. 

Firma care a câștigat a oferit cu un preț cu 13,69 de lei mai scăzut decât suma maximă pe care Primăria ar fi achitat-o.

Municipalitatea a anunțat în 20 iulie 2022, pe portalul SEAP, că oferă 32.080.424,07 lei fără TVA, adică 38.175.704,63 de lei (7.790.960,13 euro), pentru achiziția sirenelor.

Compania câștigătoare este SC RDD Security Solutions SRL, care a licitat 32.080.410,38 de lei fără TVA, cu 13,69 de lei fără TVA mai mic decât suma maximă pe care autoritatea contractantă a anunțat că este dispusă să o cheltuie cu ocazia acestei achiziții.

Compania a fost fondată de Marius Alexandru Tone, însă, prezent, este deținută de către un anume Gheorghiță Daniel Răduț. Compania nu figurează, în baza de date a SEAP, cu alte contracte primite, în mod direct, de la vreo instituție publică, scrie jurnalul.ro.

Câte s-ar fi putut face cu acești bani?

Comentarii Facebook