Boc se laudă că a construit școli noi, dar adevărul este altul


Primarul Emil Boc se laudă că a construit școli noi în Cluj-Napoca, dar este vorba numai despre corpuri noi, la școli existente. 

”Școli noi pentru elevii clujeni: 1331 de elevi s-au mutat de astăzi în clase, laboratoare și săli de sport la cele mai înalte standarde, la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” și la Colegiul Tehnic „Ana Aslan”. Investiția se ridică la peste 11 mil. Euro din fonduri europene”, a precizat primarul Emil Boc.

În realitate, tot el spune ce s-a făcut, nefiind vorba despre școli noi, ridicate de la zero:

- Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (V-VIII): nou corp de clădire, 33 de săli de clasă și 9 laboratoare, sală de sport extinsă și modernizată.

- Colegiul Tehnic „Ana Aslan”: 17 săli de clasă și 10 laboratoare cu specific profesional, sală de sport modernă cu gradene, semi-îngropată, de nivel competițional.

262044085_4661413600614095_8018209562800142275_n.jpg

Corpul de clădire de la Colegiul Tehnic „Ana Aslan” e independent energetic

Am făcut o vizită azi la Colegiul Tehnic „Ana Aslan”din Cluj-Napoca, unde s-au finalizat lucrările de modernizare şi extindere a clădirii școlii, printr-o investiție de 5 milioane de euro, proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Doamna director mi-a dezvălui că elevii au fost foarte bucuroși să primească azi, de Moș Niculae o clădire nouă, modernă, dotată cu 17 săli de clasă, 10 laboratoare (coafură, estetică, biologie, fizică şi informatică) dotate la standarde europene, sală de sport și spații generoase pentru activități extracurriculare și relaxare. 

Clădirea folosește surse de energie regenerabilă pentru producerea energiei electrice - panouri fotovoltaice, iar pentru producerea de apă caldă - panouri solare integrate în sistemul automat de management al consumului. Sistemul de management energetic integrat permite și controlul corpurilor de iluminat (LED), controlul centralelor termice în condensaţie şi controlul centralelor de tratare a aerului, montate în interior, pentru asigurarea aerului proaspăt în sălile de clasă şi în spaţiile conexe.

Mulțumim municipalității clujene și domnului primar Emil Boc pentru preocuparea constantă acordată modernizării infrastructurii educaționale și întregului procesului educațional din Cluj-Napoca, care favorizează performanța!”, a spus Marinela Marc, șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, membră PNL Cluj. 

Comentarii Facebook