Boc se joacă cu nervii UDMR. E de acord să le dea un viceprimar, dar spune că nu depinde de el


Primarul Emil Boc, cunoscut pentru faptul că conduce autoritar Consiliul Local Cluj-Napoca, unde la alegerile din 27 septembrie clujenii i-au oferit majoritatea absolută, susține că e de acord să cedeze un post de viceprimar UDMR, dar că nu ține de el. 

Nu am avut alte discuții în afară de cele spus deja public. La Cluj-Napoca, noi avem 16 din 27 de consilieri. Majoritatea simplă este de jumătate plus unu din cei care sunt la ședință. Majoritatea absolută este jumătate plus unu din numărul total de consilieri. 90% din proiecte sunt cu majoritate simplă sau absolută. Noi avem 16 voturi, viceprimarii se aleg tot cu 16 voturi, tot majoritate absolută. Pentru anumite acte, înstrăinări de spații și terenuri ai nevoie de două treimi, adică 18 voturi. Noi avem majoritate absolută și am putea avea ambii viceprimari, dar niciodată din 2004 nu am utilizat această armă a supremației majorității și am împărțit puterea și am colaborat în interes public cu UDMR. Și anul acesta propunerea mea este să continuăm acest parteneriat public în interesul orașului, în interesul unei comunități în care fiecare să tragă, dar în politică sunt alianțe care se dispun la nivel regional, național. Nu am participat la alte discuții, iar părerea mea am spus-o”, a precizat Emil Boc, la o emisiune online locală.

Conform unor surse politice, posturile de viceprimar în Cluj-Napoca și vicepreședinte la Consiliul Județean ar urma să fie folosite ca monedă de schimb pentru susținerea PNL de către UDMR în parlament.

Comentarii Facebook