Boc pune lacăt pe CORUPȚIA din fondurile europene sau naționale câștigate de Primăria Cluj-Napoca

 

Primarul Emil Boc a anunțat că îi va obliga pe angajații instituției, care vor face parte din comisiile de licitații pe fonduri europene sau naționale, să semneze decalații pe propria răspundere că nu vor avea relații cu firmele câștigătoare timp de 5 ani.

 

Fiecare persoană, care deține calitatea de membru într-o comisie de licitație, manager de proiect sau membru în comisia de implementare a proiectului, va fi obligată să semneze de miercuri, 20 martie, o declarație prin care să se angajeze că în următorii 5 ani nu se va angaja, nu va fi acționar sau subcontractor cu agenții economici care au câștigat licitațiile.

 

Vreau să evit sub orice formă ca un proiect european derulat de Primăria Cluj-Napoca să nu fie sub semnul întrebării din cauza unui membru din comisia de licitație, care s-a angajat la o firmă care a câștigat licitația. Regulile naționale au o interdicție de 1 ani de zile, dar, având în vedere că proiectele europene au o derulare de 5 ani, eu îi voi obliga pe membrii comisiei să fie respectată această durată.

 

Facem acest lucru pentru a evita existența unei situații de a fi sancționat cineva, pentru că s-a angajat la o firmă care a câștigat proiectul. E o chestiune de transparență care dă certitudine că la Primăria Cluj-Napoca respectul față de banul public este la cel mai înalt nivel. 

 

În lipsa acestei declarații, dacă un membru al comisiei de licitație se angajează la o firmă care a câștigat proiectul, Primăria Cluj-Napoca ar putea fi sancționată cu 25% din valoarea contractului”, a declarat primarul Emil Boc. 

Comentarii Facebook