Boc propune un nou festival măreț la Cluj: „Uneori ne-am supărat, dar acum este cel mai bun moment să ne bucurăm cu toții împreună”


Primarului Clujului se arată foarte entuziasmat să organizeze un nou festival în oraș. „Da-Igen” a fost discutat la ședința de ieri a Consiliului Local, pentru dezbaterea bugetului. 

Emil Boc vrea să încurajeze sărbătorile multiculturale, în cadrul unei emisiuni live, primarul a precizat că „ar fi foarte frumos să arătăm dimensiunea multiculturală a orașului”. 

Festivalul Da-Igen, un eveniment „interesant și util” dezbătut în ședința Consiliului Local

În primul rând, Emil Boc a subliniat că ieri, 27 ianuarie, a avut parte de una dintre cele mai  bune dezbateri pe buget.

Primarul explică că a avut o discuție foarte consistentă cu domnul Pop Iosif, din partea Consiliului Civic Local, care a salutat ideea pe care a avut-o Boc la sfârșitul anului trecut în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, când a propus ca colindătorii de aici înainte, începând cu 2022, să vină și de alte etnii, cum ar fi de etnie maghiară, și să cânte și împreună o colindă, pentru că ar fi foarte frumos „să arate această dimensiune multiculturală a orașului”. 

De aici a pornit ideea marelui festival multicultural „Da-Igen”

Luând din zbor ideea colindelor multiculturale, „domnul Pop a formulat o propunere cu care am fost din primul moment de acord. Să realizăm dincolo de evenimentele orașului, precum Zilele Clujului, Zilele Culturii Maghiare și altele, și un eveniment al comunității, care să-i aducă pe toți împreună. Eu i-am propus numele, dar nu-mi aparține mie licența. Ar fi extraordinar să îl organizăm, pentru că până la urmă ăsta-i Clujul, ne definim unii prin alții, suntem unii lângă alții și am crescut împreună. E adevărat că uneori ne-am supărat separat, ne-am bucurat separat, dar acum este cel mai bun moment să ne bucurăm cu toții împreună”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live. 

Edilul clujean speră să se implice cineva capabil să organizeze festivalul “Da-Igen”. „Să facem în continuare Zilele orașului, Zilele Culturii maghiare, dar și unul “Da-Igen trebuie făcut. Mă voi implica în acest festival. Titlul nu e al meu, l-am auzit la cineva. Poate fi și Da-Igen-Yes-Oui, c’e vrai”, a mai adăugat primarul. 

Comentarii Facebook