Boc pentru clujenii care au făcut rânduri la pompă și pașapoarte:„Avem cele mai înalte garanții de securitate, deasupra numai Dumnezeu mai face garanții”


Primarul Clujului a vorbit în cadrul unei emisiuni live despre reacțiile isterice ale românilor, cauzate de războiul din Ucraina. În ultimele zile s-au format cozi infernale la serviciile de pașapoarte, iar ulterior clujenii au așteptat cu orele și la benzinării după ce o rețea de benzinării a umflat brusc prețurile.

Întrebat de prezentator ce crede despre reacția oamenilor, edilul clujean a precizat că reacțiile sunt firești, însă nu avem de ce să ne temem. 

Sunt reacții firești ale oamenilor, în momente în care ești la graniță cu un conflict armat și stare de război și în contextul în care, informațiile de toate felurile pot să circule pe toate canalele, evident că poți să ajungi la asemenea situații. Important este oamenii să știe că România are situația sub control din toate punctele de vedere, nu există risc de atac armat asupra României. Avem cele mai bune și înalte garanții de securitate posibile pe această planetă, deasupra numai Dumnezeu mai face garanții, altele nu trebuie să existe. 

Nu există pe termen scurt, mediu și lung, niciun fel de  problemă cu privire la desfășurarea vieții noastre în condiții obișnuite, dar influențate de situația de conflict care este în Europa la granițele noastre. E adevărat că apar aceste informații legate uneori, fie de adâncirea unei crize economice, fie de creșterea prețurilor la carburanți. Aceste lucruri se întâmplă peste tot în lume și în Europa, dar sânt fluctuante, nu constante, și până la urmă lucrurile acestea se vor stabiliza”, a declarat Emil Boc, la Napoca Live. 

„Viața trebuie să-și urmeze cursul firesc, pentru că nu sunt motive care să ne conducă la gesturi de acestea care să ducă la supraaglomerarea unor spații publice” 

Partea care a fost legată de pompă, evident că a fost o informație, care s-a propagat cu rapiditate mare și oamenii au încercat să ia măsuri de protecție, însă au mers și au văzut că prețul nu este acela pe care l-au scris doi/trei pe Facebook. Cel mai important mesaj pe care trebuie să-l înțeleagă clujenii: echilibru, moderație, nu e cazul nici să sărim să facem provizii de un fel sau altul, să stăm la cozi pentru benzină, nici să ne înghesuim să cumpărăm valută, nici să facem toți pașapoarte. 

Viața trebuie să-și urmeze cursul firesc, pentru că nu sunt motive care să ne conducă la gesturi de acestea care să ducă la supraaglomerarea unor situații sau a unor spații publice. Autoritățile statului știu ce au de făcut, au situația sub control și la nivel național și la nivel local. Evident că ne uităm cu prudență, interes și în același timp cu solidaritate, la ce se întâmplă în Ucraina. Suntem alături de poporul ucrainean în greutatea mare prin care trece, dar în același timp trebuie să se știe că România nu este direct afectată militar de acest conflict”, a mai adăugat Emil Boc. 

Comentarii Facebook