Boc nu vrea mall în Bună Ziua: Orașul nu e pentru profit, ci pentru oameni


Primarul Emil Boc susține iarăși că orașul nu este pentru profit, ci pentru oameni, în scandalul cu dezvoltatorul care vrea mall în Bună Ziua, dar nu este băgat în seamă.

Am văzut că sunt presiuni, inclusiv prin mass-media. Cereri de fonduri de investiţii. Oraşul nu este pentru profit. Dacă nu s-a înţeles asta, înseamnă că am greşit oraşul. Oraşul este, în primul rând pentru oameni. Pe mine nu mă impresionează chestiile astea, cu presiuni prin mass-media şi plătesc publictate”, a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Un fond de investiții vrea să realizeze un centru de cartier în Bună Ziua. Ironic, primarul Emil Boc a dat autorizații acum 10 ani în cartier tocmai cu promisiunea că va face un centru de cartier cu scoală, grădiniță. Autorizațiile s-ai dat și centrul de cartier nu a mai apărut. 

Bună Ziua are nevoie de un centru de cartier, iar acest proiect promite să îi ofere exact acest lucru. Un fond de investiții listat la bursă, STK Emergent, a propus proiectul Green Square din Bună Ziua, pe o parcelă din apropierea supermarketului Lidl. 

Este vorba despre două corpuri de clădire dispuse în L, în fața cărora ar urma să fie amenajat noul parc.

Green Square, două clădiri cu 236 de apartamente

Zona verde va avea chiar și un lac. Unul dintre imobile, cel de la stradă, a fost gândit cu nouă etaje (trei niveluri de subsol, demisol, parter, mezanin și opt etaje, înălțime maximă de 32 de metri), celălalt cu șapte (două niveluri de subsol, demisol, parter, mezanin și șase etaje); din acest punct de vedere, planșa respectă prevederile planului urbanistic general.

236 de apartamente ar urma să aibă cele două clădiri din ansamblul Green Square. La parterul și mezaninul imobilelor ar urma să apară cel mai nou mall al Clujului. Mănășturenii merg la Vivo!, locuitorii din Gheorgheni fac doi pași până la Iulius, iar cetățenii din Zorilor, Andrei Mureșanu și Bună Ziua primesc propriul centru comercial, pe două etaje. Va avea un supermarket, magazine, sală de sport, cafenele și restaurante.

Peste 600 de locuri de parcare

636 de locuri de parcare au fost propuse, dintre care 378 pentru vizitatori. Aproape două hectare au la dispoziție dezvoltatorii imobiliari; mai exact, 19.262 de metri pătrați. De asemenea, aproximativ 13.000 de metri pătrați vor  ajunge în administrarea Primăriei; parcul va fi trecut în domeniul orașului, există un areal rezervat pentru construirea unei creșe publice, iar dezvoltatorii au donat teren și pentru lărgirea străzii Bună Ziua.

37.492 de metri pătrați ar urma să fie suprafața construită desfășurată a blocurilor și a mall-ului, dacă planul urbanistic zonal va fi aprobat.

”Proiectul a fost propus încă din 2015, dar nu am primit avize din cauza problemelor de trafic. Acum, strada a fost lărgită și sperăm să primim toate aprobările necesare pentru a începe construcția. Credem că proiectul nostru va schimba fața cartierului Bună Ziua”, a spus Nicolae Pascu, administratorul fondului STK Emergent. 

Fondul listat la bursă are active de 15 milioane de euro și aproape 500 de investitori.

Proiectul este conceput de TRF Consult SRL; planșa este semnată de arhitecții Vlad Negru, Bogdan Manole, Ioana Oltean și Oana Avram. Investiția va fi derulată prin două companii înființate special pentru dezvoltarea imobiliară din cartierul Bună Ziua, Emergent Real Estate și STK Properties. Acestea nu au deocamdată activitate, însă administratorul abia așteaptă avizele din partea Primăriei pentru a le pune în mișcare.

Comentarii Facebook