Boc îndeamnă clujenii să se autorecenzeze, însă nu este de acord cu ziua liberă: „sunt mai reticent la acordare de gratuități”


Primarul Clujului a vorbit în cadrul unei emisiuni live despre importanța autorecenzării. Edilul a precizat că acest proces este o datorie civică, de aceea nu este tocmai de acord cu faptul că statul român le oferă persoanelor care se autorecenzează, o zi liberă.  

E foarte important să nu uităm de recensământ, dragii mei, se face odată la 10 ani, este o chestiune civică, este o obligație legală și o datorie morală să facem aceste proceduri administrative. Îi rog pe clujeni să-și ia cinci minute din timpul lor, într-o zi, pentru a se autorecenza, în perioada aceasta până în 15 mai. O persoană din gospodărie, atât, desemnezi pe unul să adune toate buletinele și să acceseze platforma recensământului, completează CNP-urile familiei și alte date solicitate și prin asta aveți și o zi liberă, eu nu am fost de acord cu asta, dar statul a decis”, a declarat Emil Boc la Ziua Live.

Jurnalistul l-a întrebat de ce nu este de acord edilul clujean cu acordarea unei zile libere.

Măi oameni buni, să-ți faci datoria civică și să ai zi liberă, acum toată ziua plătim prin diverse mijloace electronice, ne plătim facturile la gaz, la tot felul de instituții prin manieră electronică. Acuma pentru fiecare plată electronică pe care o fac, să ne dea zi liberă? Cineva trebuie să ne mai asigure și salariu ca să trăim, dar, repet, asta este o opțiune personală a mea. În general eu sunt mai reticent la acordare de gratuități și vreau să ne focalizăm pe partea activă, prin munca fiecăruia să câștigăm, nu prin gratuități. Dar, uneori este nevoie și de acest element de recompensă sau de stimulare, de a oferi o alternativă”, a explicat Boc.

Edilul clujean a spus că la nivel de municipiu nu are date cu privire la numărul persoanelor care s-au autorecenzat, însă se va trage linia la mijlocul lunii aprilie. De asemenea, cine nu dispune de mijloace de a se autorecenza online, poate merge la unul dintre cele opt puncte din Cluj pentru recenzare. Acestea se află la: Sala Polivalentă, Clubul Pensionarilor din Grigorescu, Clubul Pensionarilor din Cinema Dacia, Clubul Pensionarilor din Zorilor, Baza Sportivă Gheorgheni, Clubul Pensionarilor din Mărăști, Clubul Pensionarilor din Someșeni și Primăria din Cartierul Iris, a precizat primarul. 


Comentarii Facebook