Boc îi dă SAH MAT mat lui Seplecan pe tema stadionului Cluj Arena

 

Primarul Emil Boc nu este de acord cu propunerea președintelui CJ Cluj, Mihai Seplecan, de a prelua numai societatea Cluj Arena SA, nu și stadionul. 

 

Noi ne mentinem propunerea de preluare a stadionului prin transfer, în locul deciziei de insolvență. Dacă CJ Cluj va aproba transferul la Primăria Cluj-Napoca, noi nu avem nicio problemă, dar a cumpăra stadionul nu este o opțiune, pentru că nu avem cadrul legal pentru a cumpăra și nici nu se poate cumpăra între autorități publice până la urmă”, a declarat primarul Emil Boc. 

 

Acesta a explicat că nici Curtea de Conturi nu permite acest gen de tranzacții. ”Nu este posibilă tranzacția nici din punct de vedere al Curții de Conturi. Cum să cumperi o cutie goală. Proprietatea este fundamentală într-un raport de acest gen. Ca să poți investi și să achiți datorii trebuie să ai proprietatea unui stadion. Nu poți investi și achita datorii ale unei alte entități. 

 

Singura variantă este transferul stadionul. Atuci ai temei legal pentru a investi și achita datoriile. Ne putem trezi că după aceea, un alt Consiliu Județean, va retrage administrarea stadionului și ce vom face? Rămânem cu datoriile plătite și cu proces la Curtea de Conturi pentru că le-am achitat. Când ai proprietatea este altă situație. 

 

Singura soluție este transferul de la CJ Cluj spre municipalitate, așa cum au fost transferate de la Guvern la municipii. În toate județele din România, stadioanele au fost transferate la muncipiile reședință de județ. CJ Cluj, dacă va transfera, scapă și de o cheltuială curentă și de una viitoare și de impozit și de costurile cu cheltuielile curente de întreținere”, a spus Emil Boc.

 

SC Cluj Arena, societatea deținută de Consiliul Județean Cluj, trebuie să achite impozit în valoare de 18 milioane de lei, având conturile blocate.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, s-a dus la Emil Boc cu trei variante, dintre care una presupunea ca stadionul să rămână la CJ Cluj, dar numai SC Cluj Arena SA să fie preluată de Primăria Cluj-Napoca. Emil Boc a respins categoric acest lucru.

 

O altă propunere viza cumpărarea de către Primăria Cluj-Napoca a stadionului. Emil Boc a demontat și această variantă.

 

Cluj Arena nu mai poate acum să achite salariile angajaților și cheltuielile curente. Dacă nu se face ceva va intra în blocaj total.

 

Citește AICI propunerile lui Seplecan.

Comentarii Facebook