Miercuri 24 Aprilie

Boc: ”Guvernul Ponta numai administrează, nu guvernează ţara”. Ce spune despre relația Băsescu - Ponta - VIDEO

 

Fostul premier Emil Boc a declarat că Guvernul Ponta numai administrează, nu și guvernează România.

 

Boc a fost întrebat la un eveniment unde a împărțit cadouri bătrânilor de la un azil cum comentează declarația lui Traian Băsescu care a spus că apreciază guvernările Boc, Ungureanu şi Ponta.

 

Sunt lucruri pe care le-am trăit, le-am cunoscut, le cunosc şi sunt reci, dar adevărate. Fără acele măsuri din 2010, astăzi eram într-o situaţie mult mai dificilă decât alte ţări din UE, pentru că noi nu eram în zona euro, nu ne proteja nimeni şi, practic, ajungeam să închidem România, pentru că dobânzile de 7 - 10 la sută care erau pe piaţă pentru împrumuturile pe scurtă durată şi faptul că nimeni nu se mai uita cu ochi plini de încredere la România ne-a obligat să ne facem noi ordine acasă, după aceea să redevenim credibili. Actualul Guvern doar administrează, nu guvernează ţara, asta e realitatea”, a declarat Emil Boc.

 

Despre o sensibilă apropiere între Traian Băsescu și Guvernul Ponta, Emil Boc a precizat că Guvernul Ponta a continuat ce a început el, în timpul guvernării.

 

Cred că în momentul în care spui adevărul el nu trebuie decât privit ca atare. Faptul că Guvernul Ponta n-a distrus ce am făcut noi, este un lucru pe care îl putem observa în cifrele de la Statistică. Faptul că nu ia măsuri noi, care să sprijine mediul de afaceri, este o realitate. De aceea am spus că actualul guvern administrează, dar nu guvernează ţara, are partea bună că nu a distrus ce am făcut, dar are partea proastă că nu aduce nicio măsură în plus pentru a susţine mediul de afaceri ci, dimpotrivă, îl ignoră”, a declarat Emil Boc.

 

Traian Băsescu a asemuit, vineri, 26 aprilie, economia României cu un vapor și a spus că ”nava e la cheu, în port sigur”, mulţumind guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta.

 

Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie”, a afirmat Băsescu.

Comentarii Facebook