Boc foarte mândru de reușitele Universității, promite finanțare și în 2023: „Acest oraș are în ADN Universitatea Cluj și îl vom avea în continuare”


Primăria municipiului Cluj-Napoca a susținut financiar echipa de fotbal a Universității Cluj cu aproape un milion de euro în acest an, iar în cadrul unei intervenții live, primarul Clujului asigură că echipa se va bucura de susținerea Primăriei și în anul 2023. 

Boc este convins, de asemenea, că „U” Cluj va ajunge și mai sus în Liga Națională, amintind de locul din care a pornit Universitatea. 

Emil Boc: „Soarta s-a răzbunat pe CFR la partida cu Rapid, unde au fost furați pe față acolo, la fel cum și noi”

Suntem pe un loc de calificare în grupă, dar actualmente ne interesează victoria cu FC Argeș din etapa următoare din campionat și să mergem în continuare, deoarece, după vreme rea vine și vreme bună. A fost destulă vreme rea (pentru „U” - n. red.) după prima parte a turului de campionat. Sunt convins că, încet dar sigur, Universitatea se va consolida în liga națională. Anul acesta este cel mai greu deoarece este și an de pornire (în primul eșalon - n. red.), iar în anii următori veți vedea o creștere continuă și spectaculoasă. 

Clujul merită o asemenea echipă, are stabilitate, inclusiv financiară și de management, și un lot talentat care a demonstrat că poate juca de la egal la egal cu orice echipă din această țară. Dacă ne gândim la cele două meciuri cu CFR, un penalty și un roșu care nu au fost. Soarta s-a răzbunat pe CFR la partida cu Rapid, unde au fost furați pe față acolo, la fel cum și noi („U” - n. red) am fost furați pe față aici la Cluj cu CFR-ul, cu acel penalty și cartonașul roșu care trebuia acordat de către arbitru. Sper că încet dar sigur și acele abuzuri ale VAR-ului se încheie, și Universitatea să fie tratată așa cum merită, pentru că deocamdată, arbitrajul video reprezintă un dezavantaj pentru echipă după cum s-a văzut”, a declarat Emil Boc la ZIUA LIVE.

„Acest oraș are în ADN Universitatea Cluj”, spune Boc

Edilul este mândru de reușitele echipei „U” Cluj, dar și de galeria Universității, care în opinia sa este „minunată”. 

După ce am avut o perioadă mai proastă la început de campionat le-am transmis băieților că nu este cazul să intrăm în panică pentru că este cel mai periculoasă pentru performanță. Se mai întâmplă în fotbal să mai ai zile negre. Le-am spus că ei au demonstrat, că au bătut Dinamo, au făcut egal cu Steaua și cu Universitatea Craiova, deci resursa există, iar important e să fie pe direcția corectă. S-a putut, și această echipă a adus 24.000 de spectatori în tribună. Doar Steaua (FCSB - n. red.) a adus pe Național Arena mai mulți, dar și asta deoarece e mai mare capacitatea acelui stadion. Sunt convins că veneau mai mult de 24.000 de oameni dacă aveam un stadion mai încăpător. Acest oraș are în ADN Universitatea Cluj și îl vom avea în continuare, iar încet dar sigur vom crea acea atmosferă de pe marile stadioane ale Europei, ca la Barcelona, Real Madrid sau precum e pe Anfield Road. În ansamblu, galeria Universității Cluj este minunată și antrenează întregul stadion”, a mai spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca despre Universitatea Cluj.

Comentarii Facebook