Boc este de acord ca UBB să construiască un imobil pe spațiul verde de la Casa Radio


Primarul Emil Boc este de acord ca UBB Cluj să construiască o clădire pentru Facultatea de Informatică, direct pe spațiul verde din fața Casei Radio, din Grigorescu.

"Cei de la UBB, pe bună dreptate, vin arhitecţii de la urbanism şi spun că nu poate să construiască UBB-ul facultate de Matematică în Grigorescu. Bun, staţi un pic. Ei sunt, totuşi, parte fundamentală în strategia oraşului. Adică oraşul ăsta e pentru profit numai pentru cei care nu împart sau şi pentru universităţi care ne dau şansa de a avea noi toţi bani pe termen mediu şi lung din investiţiile care se atrag.

Din acest punct de vedere am fost şi voi fi un susţinător fără echivoc al universităţilor clujene. Nu am fost eu acolo în momentul ăla, că ieşea cu scântei şi mai mari. Partea de universităţi trebuie susţinută fără echivoc. România există în primul rând prin UBB la capitolul ăsta. Nu e în regulă cu înţelegerea priorităţilor", a declarat Emil Boc.

UBB Cluj atacă după ce urbaniștii nu au fost de acord cu ”plantarea” unei clădiri în curtea Studioului Radio-TV din Grigorescu

Terenul pe care vrea să construiască UBB Cluj un sediu pentru Facultatea de Matematică Informatică a fost cumpărat cu 350.000 de euro de la un proprietar care l-a revendicat și obținut în instanță. Societatea Română de Radiodifuziune - Radio România a fost notificată în 2019, în momentul vânzării, dar suma cerută a fost considerată prea mare și instituția a renunțat la dreptul de preempțiune. 

UBB Cluj a dorit să cumpere terenul și acum face demersuri pentru a construi. 

Conform unor surse, reprezentanții Societății Română de Radiodifuziune - Radio România sunt mulțumiți cu actuala situație, pentru că exista pericolul să apară chiar și un bloc pe terenul de lângă clădirea Radio Cluj din Grigorescu. 

Comentarii Facebook