Miercuri 24 Aprilie

Boc, după ce a suspendat autorizațiile pe strada Constantin Brâncuși: Nu mai las construcții pentru că sunt responsabil!


Primarul Emil Boc a spus că pe strada Constantin Brâncuși nu se mai poate construi până când nu se termină centura metropolitană. Până acum s-au realizat câteva blocuri, cel mai multe (3 la număr) sunt ale unui fost colaborator al primarului, din perioada în care era premier (fostul lui cameraman).

Am decis din februarie suspendarea oricăror autorizații pentru strada Brâncuși. Pentru că, într-adevăr, nu se poate continua. Toți mă critică în orașul acesta, că de ce nu las să se supraaglomereze. De ce nu las în Borhanci, de ce nu las pe Brâncuși, de ce nu las pe Tăietura Turcului. Pentru că sunt responsabil cu acest oraș. Și trebuie cineva să-și asume responsabilitatea și să aibă curajul să zică «nu, până aici, stop». Întâi facem infrastructură și apoi continuăm dezvoltarea.

Am fost ales de toți clujenii să îmi asum niște responsabilități. Mă critică toți, sunt plătite articole împotriva mea, se fac tot felul de campanii. Asta e viața, știu asta, nu am crescut de ieri, de azi în politică, se văd, se simt, oamenii le pot percepe. Eu îi înțeleg și pe oamenii de afaceri, le-am zis și lor aceeași unitate de măsură pentru toți. În locuri unde se poate dezvolta echilibrat, ne dezvoltăm, în locuri în care nu avem infrastructură sau nu e gata pasajul Tăietura Turcului, nu e gata partea de centură, nu e gata nu știu care obiectiv de investiții, gradăm investiția. După 2026 puteți face locuire”, a precizat Emil Boc, la o emisiune de la Napoca FM.

În 2021, primarul spunea că va suspenda construcțiile pe strada Constantin Brâncuși numai dacă traficul se va sugruma. 

Clujenii se plâng de construcții foarte multe și mari de pe strada Brâncuși. Ce e de făcut?”, l-a întrebat atunci Lucian Danciu. 

Emil Boc: ”Așa este prevăzut în noul Plan urbanistic General. Să fie o stradă de regenerare urbană, de restructurare, în care tot ce se construiește nou să fie la un anumit nivel, ca pe un bulevard modern. De aceea am stopat autorizațiile pe Borhanci, până când se face acel nod de la intersecția cu Brâncuși. 

Când strada va ajunge la o capacitate, care să spună că nu mai permite mai multe mașini vor opri lucrările, până când se vor termina toate amenajările rutiere. Așa cum am făcut și pe Bună Ziua. 

În Borhanci, am spus că numai din 2026 încolo mai permitem blocuri”, a explicat primarul Emil Boc.

La scurt timp, primarul a ajuns la concluzia că traficul a fost sufocat. 

Regenerarea urbană pe Constantin Brâncuși, cu blocuri lângă case, s-a făcut în interesul celor care fac blocuri - Interviu cu arhitectul Șerban Țigănaș

Comentarii Facebook