Boc, despre îngustarea străzilor: ”În Cluj este ca la Munchen”. A uitat de centurile din capitala Bavariei - FOTO


Primarul Emil Boc compară străzile din Cluj-Napoca cu cele din Munchen. 

Boc a fost întrebat de ce se îngustează toate drumurile, care acum sunt în lucru. ”Asta este direcția europeană. Eu mi-am asumat măsurile nepopulare. Am citit și cărți. Oamenii politici trebuie să se gândească și la generațiile următoare, nu numai la următoarele alegeri. Dacă le câștigă, oricum e bine.

Asta e o măsură nepopulară, dar pe termen lung este un lucru apreciat. Exemplul este partea cu strada de la Diesel. Câte înjurături am primit? Dar ce era acolo, era o stradă ticsită cu mașinile șmecherașilor care mergeau la Diesel să bea cafea toată ziua. Am știut că voi fi înjurat.

Și în zonele de acum, pe viitor poți să spui că în Cluj este ca la Munchen sau ca la Bruxelles”, a spus primarul Emil Boc. 

Ne vindem mașinile?”, a fost întrebat edilul: ”Le folosim numai când este strict necesar, dar în rest folosim celelalte mijloace alternative”, a mai spus acesta la emisiunea Napoca FM. 

Karte_Mittlerer_Ring_München.png

Bundesstrase 2R este o autostradă federală germană, din Bavaria. Acesta funcționează ca o șosea de centură a orașului München, având o lungime de 28 km și este cel mai încărcat drum din Germania. 

Se numește ”Inelul de mijloc” datorită poziției sale concentrice între Altstadtring (primul inel de circulație al Munchenului) și inelul exterior incomplet.

Comentarii Facebook