Boc: Demit orice demnitar impotriva caruia s-a inceput urmarirea penala - VIDEO


Premierul Emil Boc a declarat joi, 10 februarie, ca va demite orice demnitar care este urmarit penal.

"Actiunile pe care le vedeti in aceste zile sunt dovada intensificarii demersurilor de curatire a institutiilor publice de acte de coruptie si practici evazioniste. Ca sef al guvernului vreau sa asigur toate institutiile statului implicate in combaterea coruptiei si a evaziunii fiscale de sprijinul meu total. Reafirm tolerata zero a guverului fata de coruptie si fata de evaziunea fiscala", a declarat premierul Emil Boc.

"Ca sef al guvernului, am demis si voi de demite orice demnitar numit prin decizie a primului ministru, demnitar impotriva caruia parchetul a inceput urmarirea penala", a subliniat premierul.

Boc a intors placa si a anuntat ca spaga din vami dateaza de 20 de ani, afirmand ca executivul lupta acum impotriva acestui flagel.

"Doar acest guvern a avut curajul si vointa politica de a dezmembra fratia evazionista din vami. Niciun alt guvern, fie de la PSD sau PNL nu a luat masuri pentru a combate coruptia si evaziunea din vamile din Romania, de aceea solicit opozitiei sa aiba decenta de a-si reprima impulsurile politicianiste si de a lasa institutiile statului sa-si faca datoria fara a implica factorul politic. Coruptia nu are culoare politica, oricine incalca legea trebuie sa raspunda", a mai spus Emil Boc.

Premierul a ras cand a fost intrebat daca sunt nume din PDL implicate in acest scandal al spagilor.

Procurorii DNA Oradea il contrazic pe seful Guvernului si in rechizitoriul de arestare a omului de afaceri Liviu Florian au scris ca banii luat mita pentru numirea sefului de la Vama Halmeu au ajuns la un partid politic prin intermediul lui Predescu Eugen, membru PDL Bucuresti.

Comentarii Facebook