Boc dă vina pe USR pentru blocajul din traficul clujean: Drulă e răspunzător că nu s-a făcut Centura Metropolitană


Primarul Emil Boc a dat vina pe USR, pentru faptul că Centura Metropolitană a Clujului nu are finanțare și nu a fost inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență - PNRR. Este vorba despre miliardele de euro pe care Uniunea Europeană le oferă pentru revitalizare după pandemie. 

Boc spune că fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a scos Centura Metropolitană din PNRR, în 2021. 

Sunt foarte supărat pe Drulă - USR pentru că a scos Centura Metropolitană din PNRR. Dacă nu o scotea, acum era ca și metroul într-o stare extrem de avansată. Adică suntem în licitație la metrou și puteam să fim și cu centura. Domnul Drulă ne-a lăsat fără șansa de a avea decongestionat traficul din Cluj, cu mulți ani mai devreme. Este bine să se știe că Bode și cu Boloș au pus Centura Metropolitană în PNRR, iar domnul Drulă a scos-o afară din PNRR”, a declarat Emil Boc.

Întrebat dacă nu era mai bine să scoată Metroul și să pună Centura Metropolitană a Clujului în PNRR, Emil Boc a spus că ”Metroul se califica absolut obligatoriu pentru că se încadrează pe dimensiunea verde, nepoluantă, și este obligatoriu să cheltuiești o anumită sumă dn PNRR pentru proiecte cu dimensiune nepoluantă. Am știut că UE va finanța cu prioritate metroul”.

Ar fi fost bine să fie și Centura atât de avansată ca și Metroul. USR trebuie să știe asta când mai invocă anumite lucruri și ar trebui să se uite în propria ogradă. Sunt direct răspunzători politic pentru că stăm blocați în trafic și nu avem centură metropolitană. O spun cu maximă responsabilitate”, a atacat Emil Boc. 

Cu toate acestea, când s-a anunțat că Centura Metropolitană nu este inclusă în PNRR, primarul Emil Boc nu a fost atât de virulent. În acel moment, PNL era la guvernare cu USR.

Comentarii Facebook