S-a semnat contractul pentru Parcul Zorilor. Boc îi asigură pe clujeni că „lucrările vor fi terminate la timp”


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Parcul Zorilor. 

Asociația care a câștigat licitația este formață din fuziunea temporară a două companii (Ro-Verde Landscaping s.r.l. și Garden Center Grup s.r.l.).  Durata relizării proiectului este de 13 luni din care patru luni de proiectare și nouă luni de execuție porpiu-zisă, iar edilul îi asigură pe clujeni că data stabilită va fi respectată.

Parcul Zorilor va costa 7 milioane de lei 

Municipalitatea vrea să planteze 180 de arbori și 240 de arbuști, pe lângă cei existenți și să amenajeze spații de joacă pentru copii, zone de recreere și fitness în aer liber. Primarul susține că parcul va avea inclusiv „sistem inteligent de irigație care va reduce costurile de întreținere și va păstra vie vegetația în timpul perioadelor secetoase”.

Proiectul include și un nou sistem de iluminare prevăzut cu tehnologie led. „Întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului, abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo”, declară optimist edilul. 

Ce probleme a întâlnit primăria până acum 

Procesele au plecat de la faptul că terenul nu este unul public, ci a fost expropriat de la firma Florisal, deținută de omul de afaceri Sile Pușcaș. Conform evaluării, valoarea terenului expropriat ajunge la suma de 10,9 milioane de lei. Valoarea contractului pentru realizarea parcului este de 7,08 milioane de lei.


Comentarii Facebook