Boc, cu cărțile pe masă despre autorizația de construcție a hotelului de pe Avram Iancu: Riscam un dosar penal și plata de despăgubiri


Primarul Emil Boc a spus că autorizația de construcție pentru hotelul de pe strada Avram Iancu a fost dată pentru că dezvoltatorul avea toate actele și pentru că ar fi riscat o plângere penală.

Emil Boc: I-am pus pe experții, care au avut o contribuție la acest proiect, să își spună punctul de vedere. Concluzia care a reieșit de acolo a fost una simplă și clară. Proiectul a fost de trei ori respins la Cluj și de trei ori a fost avizat de Comisia Națională de Monumente de la Cluj.

Moderator Napoca FM: Dar autorizația de construcție cine i-a dat-o?

Emil Boc: Autorizația de construcție... după aceea, ești pe sens unic, pe tobogan, nu te mai poți opri. Când ai primit un aviz conform… că trebuie să înțelegeți că avizul Comisiei Naționale de Monumente este conform, ești obligat să îl aplici. 

Moderator: Adică arhitectul șef al Clujului nu mai poate face nimic, stă și se uită și plânge?

Emil Boc: Exact! E ca și când dvs veniți și vă faceți o casă, iar, dacă aveți toate piesele la dosar, primarul sau arhitectul șef dacă respinge, face pușcărie. Dacă nu îți dă dreptul să faci, mergi în instanță și ceri despăgubiri, pe lângă cazul penal, că nici eu și nici familia nu are de unde să le plătească. Cei din administrație nu sunt Dumnezei. Ei trebuie să aplice legea. Dacă la dosar omul aduce toate piesele, iar avizul a fost dat de la București, că așa e legea și o decizie a comisiei zonale poate fi luată de la Comisia națională, iar arhitectul șef ce să facă, dacă are toate actele la dosar. Trebuie să promoveze proiectul respectiv.

Moderator: Nu cumva proiectul acesta face parte dintr-o chestie de dezvoltare a zonei mai futuristă?

Emil Boc: Nu are legătură cu nimic futurist. Problema este că arhitectura și modul în care a fost poziționată clădirea nu arată bine. Calcanul acela nu este ok.

Moderator: Care este finalul?

Emil Boc: Noi legal nu avem ce face. S-a recomandat o discuție amiabilă cu proiectantul și constructorul pentru a se corecta ceva din monstruozitatea asta, ca să facă ca imobilul să arate mai bine”. 

Untitled.jpg

Foto: Calcanul este marcat cu roșu

Comentarii Facebook