Sambata 22 Ianuarie

Boc a explicat ce a vrut să spună prin ”Vreți casă, faceți creșă!”. Despre el a spus că pare ”omul rău”, dar așa le ține piept arhitecților șmecheri


Primarul Emil Boc a venit cu completări la scandalul avut în Comisia de Urbanism, unde a respins un proiect pentru că 11 clujeni asociați pentru a face un PUZ și care spuneau că fac case individuale, au fost îndemnați să facă o creșă dacă vor autorizație.

Boc s-a înfuriat tare la ședința citată și chiar a strigat la unul dintre clujenii din acest proiect. 

Nu e ușor să țin spatele în Comisia de Urbanism și să nu mă enervez, să nu fac prin atitudinea mea un apel la rațiune, astfel încât toți arhitecții și beneficiarii să înțeleagă că acest oraș este un oraș pentru oameni și că vrem ca orașul să fie locuibil. Asta înseamnă să ai apă canalizare, școală, creșă, grădiniță. Acestea sunt lucruri fundamentale și le cere legea. Dacă le spun înseamnă să fiu omul rău, dar voi fi omul rău. 

Este adevărat că sunt multe presiuni, dar dacă și eu mă dau de-o parte ce se va întâmpla?.

Despre cazul Soporului

Se poate construi numai dacă totul este pregătit ca și infrastructură. Dacă la ăla cu 20 de locuințe îi spun că se poate, vine altul și spune că la celălalt s-a putut. Așa se crează mini cartiere și apoi te miri că nu ai asfalt și canalizare, că nu este școală numai la 5 km.

Le-am spus investitorilor privați să pună mână de la mână și să facă creșă, școală, grădiniță.

Primăria face centura metropolitană, face drumul și la Sopor și la Borhanci. Se fac lucruri extraordinare, drum la 11 metri. Drumul Sporului este prins ca extensie la centura metropolitană.

Unii arhitecți ai Clujului îi sfătuiesc pe oameni să ceară mai mult, poate poate vor primi ceva. Este o mare problemă a deontologiei profesionale. 

Boc furios pe un clujean care vrea autorizație de casă: Vreți casă, faceți creșă! Si copiii mei stau la bloc. Să respectăm orașul

Acolo nu e o casă. Sunt 11 parcele, duplexuri (FOTO). Nu e o casă! Dacă citim din presă izolat, luăm o frază și o ducem mai departe. Nu e o persoană care face o casă, ci cineva care face un complex de 11 locuințe, într-o zonă în care nu avem decât la 5 km școală, creșă grădiniță. Li s-a cerut să se adune toți care vor să construiască în zonă și facă o creșă, dacă nu să aștepte până când face orașul. Acum ipoteza asta că ”Unul vrea să își facă o casă și i s-a cerut o creșă” nu este adevărată. Este vorba despre un proiect cu PUZ care prevedea 11 parcele, 11 locuințe, unele duplexuri și unele individuale, care se cuplau cu altele din zonă din Sopor și Borhanci. Li s-a spus bă: ”Aveți condițiile din lege care prevăd că trebuie să aveți la minim 500 de metri școală, creșă, grădiniță?”. Ei au la 5 km, așa că ori le restrângem proiectul, ori le fac o creșă”, a spus Emil Boc.

Untitled.jpg

Foto: Zero creșe în cartierele Europa și Bună Ziua, dar s-au dat autorizații de case și blocuri pe bandă rulantă (sursa Centrul Bugetar de Administrare Creşe)

Comentarii Facebook