Boc condamnă retrocedarea spațiului verde al Clujului: Cât sunt primar, pe malul Someșului, nu apar blocuri


Primarul Emil Boc spune că degeaba judecătorii retrocedează spațiul verde al Clujului, cum este cazul terenului de pe malul Someșului, din Grigorescu, pentru că nu vor apărea blocuri.

Pot să vă spun că acolo nu se va întâmpla nimic, decât destinația verde care e acolo. Poate fi alt proprietar că tot verde rămâne. Nu au decât să le retrocedeze, dar nu voi permite să facă bloc sau altceva, pe malul Someșului. Verde rămâne. A mai fost o situație în Gheorgheni, nu mai știu unde, și noile spunem un singur lucru că pe spațiul verde nu se construiește bloc. Cât voi fi în Primărie, acest lucru îl voi respecta”, a declarat Emil Boc, care a spus că în privința retrocedărilor ”întrebați instanțele de judecată”. 

Edilul nu spune, însă, că dacă un dezvoltator va cere autorizație și Primăria se va opune, instanța de judecată ar putea să îi acorde acest drept. S-a mai văzut și în cazul hotelului ”cavou” de pe Avram Iancu, că ocolirea legilor locale se poate face cu multă eleganță.

Pe terenul de pe malul Someșului se vrea o cafenea

O firmă din Bistrița vrea să ridice o cafenea, cu terasă, pe malul Someșului din Grigorescu, pe zona de promenadă.

Vrem să construim ceva în domeniul alimentației publice, o cafenea de circa 50 mp, cu o terasă la etaj, o clădire modernă, din sticlă, care să se potrivească zonei cu vedere spre Someș. Vrem să facem ceva prin care să înfrumusețăm zona, să aducem plus valoare. Nu vreau să încurc pe nimeni, dar nici nu vreau să fiu încurcat, vom colabora cu Primăria Cluj-Napoca”, a spus Claudiu Pop, directorul firmei PBC Invest SRL Bistrița

Comentarii Facebook