Boc, acuzat că blochează dezvoltarea Clujului și că exploatează lipsa centurii metropolitane


Primarul Emil Boc este acuzat de un consilier local USR că blochează dezvoltarea Clujului, folosind centura metropolitană ca o sperietoare. 

Deși studiul de fezabilitate al centurii a fost finalizat în patru ani în loc de un an , așa cum era prevăzut, primarul municipiului afirmă că jumătate din proiect e gata!

Din nou o diferență foarte mare între vorbe și fapte! Cu un studiu de fezabilitate  finalizat dar care nu a fost publicat integral nici acum, ci doar ca extras -memoriu de prezentare, pe bună dreptate clujenii își pun întrebarea dacă după toate întârzierile acumulate de acest proiect, există totuși documentația integrală și un plan de acțiune detaliat?

Primăria a condiționat realizarea unor lucrări importante în cartiere de execuția centurii, cum ar fi modernizarea străzilor  E. Quinet și Borhanci, acolo unde locuitorii așteaptă de mulți ani o rezolvare. Chiar dacă acum există un protocol de colaborare cu CNAIR, aprobat în consiliul local, majoritatea drumurilor de legătură și modernizările de străzi rămân în sarcina primăriei prin etapa 2 a proiectului. Etapă care nici în acest moment nu are o finanțare asigurată așa că lucrările din cartiere mai au de așteptat!

Un alt exemplu este amânarea extinderii pistei aeroportului care, la rândul ei este condiționată de realizarea nodului 18 de la Apahida al Centurii.

Noi întârzieri ale acestui proiect atât de important pentru Cluj pot fi evitate doar cu o planificare judicioasă a etapelor de implementare care acum sunt în responsabilitatea primăriei”, a Calin Groza, Consilier local USR Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook