Sambata 3 Decembrie

Boc a primit premiul ”Primarul Anului”


Emil Boc a primit distincția “Mayor of the Year ( “Primarul Anului” ), în cadrul “Galei Romanian Smart City Industry Awards 2018” pentru promovarea proiectelor de tip “smart city” in Cluj-Napoca.

Am avut placerea de a primi din partea Asociatiei Romane de Smart City si Mobilitate premiul “Mayor of the Year” pentru promovarea politicilor de tip “ smart city” in municipiul Cluj - Napoca. 

Acest premiu il dedic clujenilor si le multumesc colegilor din Primaria Cluj-Napoca pentru implicarea in promovare constanta a politicilor specifice “ orasului inteligent”. Asa cum am spus si in cadrul festivitatii de premiere, un “smart city” nu poate exista fara “ smart citizens”. Clujenii sunt aceia care fac diferenta si contribuie decisiv la dezvoltarea orasului nostru ca “ smart city””, a anunțat primarul Emil Boc.

De asemenea, Primaria Cluj-Napoca a primit premiul pentru “ Best Smart City Project”.

Primăria Cluj-Napoca are implementate, la nivelul municipiului, 65 de proceduri și aplicații digitale pentru cetățeni - inclusiv Antonia, primul funcționar public virtual din România, care momentan procesează non-stop 90 de tipuri de cereri necesare conform Legii. Alte exemple de bune practici sunt proiectele din domeniul mobilității urbane sustenabile, respectiv încurajarea transportului "verde" în oraș, Bugetare participativă, eliberarea online de documente și.certificate de urbanism etc.

De asemenea, suntem determinați să accelerăm procesul de digitalizare a administrației publice locale, abordând utilizarea tehnologiei pentru cetățeni într-o manieră incluzivă. Cu alte cuvinte, urmărim să implementăm în continuare proiecte ce utilizează tehnologiile moderne pentru a face viața de zi cu zi a clujenilor mai ușoară, de la plăți wireless pentru servicii publice la utilizarea inteligenței artificiale.

Totodată, continuăm să susținem dezvoltarea ecosistemului de inovare de la Cluj-Napoca și în special colaborarea între sectorul public, sectorul universitar, ONG, mediul privat și cetățeni, cu obiectivul de creștere a calității vieții în municipiu pentru toți locuitorii Clujului.

Primarul Clujului a fost atacat în repetate rânduri de politicienii PSD, care spun că proiectele promise de el sunt bune, dar bat pasul pe loc: metrou, tren metropolitan etc.

În plus, edilul Clujului ar viza funcții la București, în fruntea PNL și chiar în Guvern, dar îi reproșază tăierea salariilor și subordonarea oarbă lângă Traian Băsescu. 

Ar mai fi de menționat și faptul că multe voci consideră că cel mai performant primar din România este cel de la Oradea, pe care îl recomandă fondurile europene atrase și proiectele care au dezvoltat orașul.

Comentarii Facebook