Boc a explicat de ce s-a înfrățit cu PSD. După ce a susținut ”echipa câștigătoare”, acum spune că USR a dezbinat


Primarul Emil Boc a spus că PSD este singura cale de salvare a României și că USR este de neîncredere și că a dezbinat guvernul. 

Eu nu am fost la București! Este cea mai proastă formă de guvernare, cu excepția tuturor celorlalte (cea cu PSD). Marele necaz este că am ajuns aici. Natural ar fi fost o alianță de dreapta PNL - USR - UDMR, dar atât s-au străduit oamenii ca să nu se facă treaba asta, încât chiar s-a realizat. Mă uit pe de o parte la faptul că votarea de către USR a unui cabinet (moțiunea de cenzură) din care a făcut parte a lăsat răni adânci și urme mari de neîncredere. Pe de altă parte avem inexistența unei majorități în Parlament alături de USR, pentru că nu poți să stai captiv la Ludovic Orban și la capriciile acestuia, care a demonstrat încă o dată că nu știe să piardă.

Emil Boc îl critică pe Ludovic Orban pentru că nu stă în banca lui

Din nefericire, Ludovic Orban nu știe să piardă o competiție politică. De ce nu stă în partid și să își vadă de treabă și să spună în partid ce are de spus? Să nu atace, să nu ia parlamentari după el. Spune că face partid nou. Acest lucru arată incapacitatea unui om politic de a ști să piardă. În politică e mai important să știi cum să pierzi, decât să câștigi. 

Unde s-au blocat negocierile cu USR?

Această situația la care s-a ajuns e pentru că nicio altă alternativă nu a funcționat. USR a dat jos guvernul din care a făcut parte. După aceea s-a încercat să se facă un guvern cu Cioloș, USR, nu s-a putut face. S-a dat mandat lui Ciucă, pe guvern minoritar, dar nu s-a putut. Această încercare este ultima variantă (cu PSD) înainte de anticipate, pentru că altă soluție politică nu mai există.

Boc: Nu ne propunem să îi schimbăm pe cei de la PSD

Țara asta trebuie să o guvernezi și să vezi dacă nu poți găsi totuși între două partide o cale comună. Sunt partide care niciodată nu vor fi compatibile ideologic, dar pot pune niște proiecte pa masă, care să nu le atingă fundamentele lor ideologice, dar care să salveze țara, cu un contract pe perioadă determinată, cu obiective precise de realizat. Nu ne propunem nici să îi transformăm unii pe alții. 

Cineva din PNL nu va accepta niciodată un atentat la valorile democratice fundamentale: libertate, stat de drept, democrație, investiții, locuri de muncă și independența justiției. 

Poate singurul avantaj, pe termen scurt, ar fi că poate am avea o perioadă cu mai puțină ură și mai multă solidaritate și coeziune. E prea multă ură în societatea românească. 

În Germania, au avut 8 cancelari din 1949 până acum. De când am plecat de la guvernare am avut 9 prim-miniștri în zece ani”, a spus Boc.

Comentarii Facebook