Declarația lui Cioloș despre fondurile europene: Nu banii sunt problema, ci capacitatea de a-i utiliza



Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că nu sunt probleme privind asigurarea finanțăriloe pentru proiectele europene, ci în ceea ce privește capacitatea autorităților județene și locale de a utiliza banii alocați României.

Acesta a precizat că autoritățile române nu a reușit să atragă, în exercițiul financiar 2007—2014, decât 80% din fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

"Există fonduri europene și din bugetul de stat pentru următorii ani până în 2020 și, ca să vă dau un exemplu că nu banii sunt problema, uitați, în perioada 2007—2013 din fondurile europene, fonduri structurale, România a absorbit 80%, cu presiune pe ultima sută. Deci, nu s-au cheltuit toți banii. Asta arată că nu banii sunt problema, ci capacitatea de a utiliza banii respectivi în proiecte care să fie coerente, bine pregătite, să nu trebuiască să fie dați banii înapoi după ce proiectele s-au făcut, în așa fel încât autoritățile locale să se țină de un plan de dezvoltare pe o perioadă de câțiva ani. Asta am vrut să oferim și cred că asta e lucrul cel mai bun pe care îl putem oferi oamenilor de afaceri: predictibilitate", a afirmat Cioloș, potrivit Agerpres.

Premierul a avut, vineri, o întrevedere cu autoritățile din Iași și Vaslui în cadrul căreia a anunțat constituirea unei unități de asistență tehnică care să sprijine cele

Comentarii Facebook